Αρχική Ελλάδα Μέτρα κορονοϊού: Ανοικτά σχολεία, λιανεμπόριο, ξενοδοχεία και κομμωτήρια

Μέτρα κορονοϊού: Ανοικτά σχολεία, λιανεμπόριο, ξενοδοχεία και κομμωτήρια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ÔåëåôÞ åãêáéíßùí 50 êëéíþí ÌïíÜäùí ÅíôáôéêÞò Èåñáðåßáò (ÌÅÈ) óôï Ãåíéêü Íïóïêïìåßï Èþñáêïò êáé ÍïóçìÜôùí "Óùôçñßá", ðáñïõóßá ôïõ Ðñùèõðïõñãïý ÊõñéÜêïõ ÌçôóïôÜêç, ôçí ÄåõôÝñá 19 Ïêôùâñßïõ 2020.

Ανοικτά παραμένουν τα σχολεία, το λιανεμπόριο, τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια, γιατί εκεί, όπως είπε ο πρωθυπουργός μετά την ανακοίνωση για τα νέα μέτρα κορονοϊού, τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα ελέγχεται.

Στο μήνυμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρίνισε ότι παρά τα αυστηρά μέτρα σε ολόκληρη την επικράτεια διατηρείται η λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων. Και παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια. Γιατί εκεί, όπως είπε, τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα ελέγχεται.

«Πρόκειται για μία αναγκαία προσαρμογή της άμυνάς μας, καθώς η επίθεση του ιού εκδηλώνεται κατά κύματα. Και εμείς οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε εγκαίρως. Σε σύγκριση με την πρώτη φάση, τώρα η κυκλοφορία είναι ελεύθερη, χωρίς την ανάγκη αποστολής μηνυμάτων. Τα καταστήματα λιανικής παραμένουν ανοιχτά, η παραγωγή συνεχίζεται απρόσκοπτα και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά» είπε ο πρωθυπουργός.

«Για να το πω διαφορετικά, δεν μιλάμε για συνολικό “πάγωμα” της καθημερινότητας. Γιατί θα το επαναλάβω: Ένα καθολικό lockdown αποτελεί το ύστατο βήμα, που θα πλήγωνε την οικονομία και την κοινωνία, ναρκοθετώντας παράλληλα την επόμενη μέρα της χώρας σε πολλούς τομείς» τόνισε και προσέθεσε ότι είναι μέτρα παρεμφερή με αυτά τα οποία θεσμοθέτησαν η Γαλλία και η Γερμανία, αφού όμωςχτυπήθηκαν, προηγουμένως, από δεκάδες χιλιάδες κρούσματα. «Και εδώ τα εφαρμόζουμε νωρίτερα, επιμένοντας να αντιμετωπίζουμε τον ιό όσο πιο γρήγορα μπορούμε ώστε να έχουμε εμείς, πάντα, την πρωτοβουλία των κινήσεων», σχολίασε.

 

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/koronoios-anoikta-sxoleia-lianemporio-kommotiria-ksenodoxeia-se-oles-tis-perioxes
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram