ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άμεσα μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ανοίξουν οι προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων και συνοριοφυλάκων στα σύνορα και τις φυλακές όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 1.012 άτομα όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Οι εν λογω προσλήψεις θα γινουν με το ίδιο πλαίσιο που έγιναν και οι προσλήψεις των 1.500 ειδικών φρουρών στην αστυνομία (δηλαδή εκτός ΑΣΕΠ). Να σημειωθεί ότι ήδη είναι γνωστές οι 258 προσλήψεις στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Δράμας, για τις οποίες υπήρχε συζήτηση αν θα γίνουν από το ΑΣΕΠ ή απλώς με την εποπτεία του, όπως και, τελικώς, αποφασίστηκε. Τελος, πριν από λιγες μέρες ανακοινώθηκε και η πρόσληψη 480 συνοριοφυλάκων ορισμένου χρόνου για τα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών, που λειτουργούν στην Αττική, Κόρινθο, Ξάνθη και Δράμα.

Οι προσλήψεις 480 νέων εποχικών συνοριοφυλάκων αποσκοπούν στην αποτελεσματική φύλαξη των Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.), που λειτουργούν στην Αττική, Κόρινθο, Ξάνθη και Δράμα, όπου κρατούνται παράτυποι μετανάστες.Εκτός των άλλων, οι υποψήφιοι για τις θέσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους, να είναι απόφοιτοι λυκείων όλων των τύπων, να μη φέρουν τατουάζ σε εμφανές σημείο -είτε με τη χειμερινή είτε με τη θερινή στολή- ή το περιεχόμενό του να είναι ουδέτερο και να μην προκαλεί, να είναι ύψους πάνω από 1,70 (άνδρες και γυναίκες), να έχουν τα σωματικά και ψυχικά προσόντα να και μην έχουν καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα, ενώ οι άνδρες πρέπει να έχουν υπηρετήσει την στρατιωτική θητεία τους. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός της ΕΛΑΣ θα πριμοδοτεί την εντοπιότητα, καθώς δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες, που κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχές που θα προκηρυχθούν οι θέσεις.

 

Όσον αφορά τις προσλήψεις στο καταστήματα κράτησης, η κ. Νικολάου έκανε λόγο για 381 αναγκαίες προσλήψεις στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας και άλλες 373 θέσεις για τις οποίες η έγκριση θα είναι άμεση. Οι νέοι διορισμοί προκειμένου να γίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, θα ακολουθηθεί η διαδικασία που ίσχυσε στην πρόσληψη των ειδικών φρουρών. Θα προσληφθούν ειδικότητες όπως: ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, ΠΕ Σωφρονιστικός Ενηλίκων και ΠΕ Ψυχολόγων, ΤΕ Υγείας και Πρόνοιας, ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ Φύλαξης. Το προσωπικό που προσλαμβάνεται για τη φρούρηση μέριμνα για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας του καταστήματος κράτησης, συμβάλλει στην ομαλή διαβίωση των κρατουμένων και συντείνει με την εν γένει συμπεριφορά του στη διασφάλιση του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στην ενίσχυση του αυτοσεβασμού και της συναίσθησης της κοινωνικής ευθύνης τους, ενόψει και της απόλυσής τους.

258 μόνιμοι στο Κατάστημα Κράτησης Δράμας

Επίσης έτοιμη όπως όλα δείχνουν είναι και η νέα προκήρυξη για 258 μόνιμους στο νέο Κατάστημα Κράτησης Δράμας. Ηδη έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης ο πίνακας θέσεων που πρόκειται να πληρωθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998. Συνολικά θα γίνουν επιπλέον σε δεκαοχτώ (18) προσλήψεις ως εξής: α) Άτομα με ειδικές ανάγκες 4, β) Πολύτεκνοι 3, γ) Εθνική Αντίσταση 2, δ) Έμμεση ΑΜΕΑ 2, ε) Ανάπηροι πολέμου και τέκνα τους κλπ.2 και στ) Τρίτεκνοι 5.  Δειτε αναλυτικά παρακάτω πως κατανέμονται οι υπόλοιπες θέσεις: 1. Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης:

α) Κλάδος ΠΕ Σωφρονιστικός Ενηλίκων, θέσεις: οκτώ (8),

β) Κλάδος ΠΕ Ιατρών, θέσεις: τρεις (3),

γ) Κλάδος ΠΕ Οδοντιάτρων, θέσεις: μία (1),

δ) Κλάδος ΠΕ Κοινωνιολόγων, θέσεις: τρεις (3),

ε) Κλάδος ΠΕ Εγκληματολόγων, θέσεις: δύο (2),

στ) Κλάδος ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, θέσεις: δύο (2),

ζ) Κλάδος ΠΕ Ψυχολόγων, θέσεις: τρεις (3).

2. Κατηγορία ΤΕχνολογικής Εκπαίδευσης:

α) Κλάδος ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού, θέσεις: έξι (6),

β) Κλάδος ΤΕ Πληροφορικής, θέσεις: μία (1),

γ) Κλάδος ΤΕ Μηχανικών, θέσεις: τρεις (3),

δ) Κλάδος ΤΕ Υγείας Πρόνοιας, ειδικότητας Κοινωνικής Εργασίας, θέσεις: τέσσερις (4),

ε) Κλάδος ΤΕ Υγείας  Πρόνοιας, ειδικότητας Νοσηλευτικής, θέσεις: έξι (6).

3. Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

α) Κλάδος ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, θέσεις: έξι (6),

β) Κλάδος ΔΕ Τεχνικού, θέσεις: τέσσερις (4),

γ) Κλάδος ΔΕ Οδηγών, θέσεις: τρεις (3),

δ) Κλάδος ΔΕ Νοσηλευτικής, θέσεις: δύο (2),

ε) Κλάδος ΔΕ Φύλαξης, θέσεις: εκατόν τρεις (103),

στ) Κλάδος ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, θέσεις: ενενήντα οκτώ (98).