Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Άνοιγμα-Σχολεία: Πρόταση στην Επιτροπή για άνοιγμα σχολείων με self test

Πρόταση στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στην επιτροπή των ειδικών που συνεδρίασε σήμερα για άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων στις 5 Απριλίου με self test.

Το υπουργείο Παιδείας περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών ενώ δηλώνει έτοιμο να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα, όποτε αυτό καταστεί δυνατό.

Πάντως, χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις ολοκληρώθηκε η σημερινή σύσκεψη σχετικά με τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και το lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί συζήτησαν για το άνοιγμα των σχολείων, στη βάση της πρότασης του υπουργείου Παιδείας,  καθώς και για την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο.

Οι αποφάσεις μετατίθενται για την επόμενη συνεδρίαση, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι νεότερο για το λιανεμπόριο ενώ η Επιτροπή προσανατολίζεται στη λήψη σχετικής απόφασης κατά την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, αφού όμως πρώτα εξεταστούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σημειώνεται, τέλος, πως στις σημερινές ανακοινώσεις, θα συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος θα εξηγήσει τη διαδικασία των self tests για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί πως θα είναι υποχρεωτικό για συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως π.χ. οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητείται και να δηλώνεται το αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Έρπης ζωστήρας: Το 86% των ενηλίκων υποτιμά τον κίνδυνο και την σοβαρότητά του

Έρπης ζωστήρας: Το 86% των ενηλίκων υποτιμά τον κίνδυνο και την σοβαρότητά του Νέα δεδομένα από μία διεθνή έρευνα, τα οποία επισημαίνουν ορισμένα σημαντικά κενά,...

Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να «τακτοποιηθούν» μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου

Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να «τακτοποιηθούν» μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, καθώς ο Φεβρουάριος είναι γεμάτος με πληρωμές φόρων. Tουλάχιστον 10 υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει...

Χειρόφρενο για 48 ώρες θα σηκώσουν οι οδηγοί των ΤΑΞΙ της Αθήνας

Χειρόφρενο για 48 ώρες θα σηκώσουν οι οδηγοί των ΤΑΞΙ της Αθήνας,έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Χειρόφρενο για 48 ώρες θα σηκώσουν οι οδηγοί των ΤΑΞΙ της...

Νόσος του Crohn: Φάρμακο μειώνει την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση

Νόσος του Crohn: Φάρμακο μειώνει την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί ο τρόπος αντιμετώπισης της πάθησης. Η χορήγηση ενός ανοσοθεραπευτικού...