Αρχική Οικονομία Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές – Όλα...

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές – Όλα τα μέτρα στήριξης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αύριο, Τετάρτη, ανοίγει η πλατφόρμα arogi.gov.gr ώστε οι πολίτες να καταθέσουν αίτηση για να λάβουν τις αποζημιώσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο συμπληρωματικός προυπολογισμός για πυρόπληκτους ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες, τοπική αυτοδιοίκηση, υποδομές, ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι ενισχύσεις είναι ακατάσχετες, αφορολόγητες και δεν συμψηφίζονται.

Αύριο, Τετάρτη, ανοίγει η πλατφόρμα arogi.gov.gr, προκειμένου οι πολίτες να καταθέσουν την αίτηση καταγραφής των ζημιών από τις πυρκαγιές ώστε να λάβουν τις αποζημιώσεις.

Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων & ασφαλιστικών εισφορών

Για έξι μήνες υπάρχει αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων των εκκρεμών, βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών των Φυσικών και Νομικών προσώπων.

Επιπλέον, για έξι μήνες θα ισχύει αναστολή ασφαλιστικών εισφορών απο την 1η Αυγούστου, των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές, καθώς και των επιχειρήσεων ανεξαρτήτου ζημιών των δήμων Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.

Τα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους περιλαμβάνουν:

12 – 24 δόσεις με καταβολή της πρώτης δόσης την 1η Ιανουαρίου 2022 για τις ασφαλιστικές εισφορές

Αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης – είσπραξης

Σε κινητή και ακίνητη περιουσία για Φυσικά και Νομικά πρόσωπα που έχουν πληγεί

Έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση 718,65€ για τους εργαζόμενους που διέκοψαν εργασία λόγω καταστροφής της επιχείρησης όπου εργάζονταν