Η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 101,3 για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας σοβαρή ανησυχία για την τρέχουσα κατάσταση. Επεσήμανε ότι η διαδικασία εντός του ΠΑΣΟΚ είναι η πιο κρίσιμη μετά την κρίση του κόμματος, καθώς το πολιτικό σύστημα γενικότερα βρίσκεται σε φάση ρευστοποίησης. Επισήμανε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία, μετά από έναν 5ετή κύκλο, φαίνεται να κλείνει και έχει ανάγκη από νέο αφήγημα που θα αναβαθμίσει τα επικοινωνιακά της χαρακτηριστικά.

Η κ. Διαμαντοπούλου επίσης επεσήμανε τη μείωση της υποστήριξης προς το ΠΑΣΟΚ από το 44% στο παρελθόν σε εκατοντάδες χιλιάδες σήμερα, ενισχύοντας την ανάγκη για ισχυρό και αποφασιστικό κόμμα που θα είναι ανταγωνιστικό στις επόμενες εκλογές. Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει ακόμα χρόνος να αντιστραφεί η κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ.

Σημαντικό θεωρεί την ανάγκη για έναν ηγέτη που θα είναι ικανός να εμπνεύσει και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κοινού, αναφέροντας ότι η συλλογική λειτουργία είναι απαραίτητη για την επιτυχία ενός κόμματος.

Τέλος, τόνισε τη σημασία της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στα πολιτικά δρώμενα, εμπνέοντας από την εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γαλλία, όπου η κοινωνία αντιδρά ενεργά στις πολιτικές εξελίξεις.

«Πρέπει να καταφέρουμε να σηκώσουμε τους πολίτες από τον καναπέ, όπως έγινε στη Γαλλία», τόνισε επίσης και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της εθνικής ατζέντας. Δεν θα είμαι απούσα σε αυτή την ιστορία».
Εξάλλου, διέψευσε τα σενάρια πως μαζεύει υπογραφές για την υποψηφιότητά της, ενώ καυτηρίασε τους «κομματικούς μηχανισμούς», λέγοντας πως «μάς έφεραν εδώ που μάς έφεραν».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις