Ένα ασυνήθιστο και μέχρι στιγμής ανεξήγητο φαινόμενο παρατηρείται από το απόγευμα της Τετάρτης 15/4 στην Κυψέλη, όπου υλικό που θυμίζει υγρό τσιμέντο αναβλύζει αδιάκοπα από την αυλή ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει στη διακοπή της κυκλοφορίας σε βασικούς δρόμους της περιοχής, όπως η οδός Σοφάδων, η οδός Σκύρου και η οδός Ευβοίας.

Η διαρροή φέρεται να ξεκίνησε γύρω στις 16:00 και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, καλύπτοντας τμήματα του οδοστρώματος σε κεντρικά σημεία της περιοχής. Η Τροχαία προχώρησε σε διακοπές κυκλοφορίας, καθώς η ποσότητα του υλικού είναι τόσο μεγάλη που καθιστά αδύνατη τη διέλευση οχημάτων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχει καλύψει ακόμη και τους τροχούς σταθμευμένων μοτοσυκλετών σε ύψος που ξεπερνά τα 60 εκατοστά.

Το πρωί της Πέμπτης 16/4 βρέθηκαν στο σημείο τεχνικά συνεργεία και ειδικά κλιμάκια, τα οποία, παρουσία μηχανικού, επιχειρούν να διαπιστώσουν την αιτία της διαρροής, αλλά και τη σύσταση του υλικού. Αν και αρχικά μοιάζει με υγρό τσιμέντο, δεν αποκλείεται να πρόκειται για αθηναϊκό σχιστόλιθο, πέτρωμα που συναντάται στο υπέδαφος της Αττικής και σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζεται σε πιο ρευστή μορφή, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια έργων διάνοιξης σηράγγων του μετρό.

Παρά τις έγκαιρες ενημερώσεις προς τον Δήμο και τις αρμόδιες αρχές, κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι μέχρι στιγμής μόνο η Τροχαία έχει αναλάβει δράση για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Όπως αναφέρουν, δεν έχει υπάρξει παρουσία συνεργείων για την αντιμετώπιση της διαρροής, πέρα από ομάδες ιδιωτικής εταιρείας που συνεργάζεται με το Αττικό Μετρό.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις