Αρχική Διεθνή Ανεργία: Οριακή μείωση στη ζώνη του ΟΟΣΑ τον Μάρτιο

Ανεργία: Οριακή μείωση στη ζώνη του ΟΟΣΑ τον Μάρτιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Tο ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) υποχώρησε τον Μάρτιο στο 6,5% από 6,6% τον Φεβρουάριο, αλλά ήταν 1,2 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, πριν δηλαδή η πανδημία του κορονοϊού πλήξει την αγορά εργασίας.

Τον Μάρτιο σημειώθηκε οριακή μείωση της ανεργίας στην Ευρωζώνη (στο 8,1% από 8,2% τον Φεβρουάριο του 2021), με τη μεγαλύτερη πτώση (0,2 π.μ. ή περισσότερο) να καταγράφουν η Φινλανδία (στο 7,7%), η Λιθουανία (στο 8,9%), η Πορτογαλία (στο 6,5%) και η Ισπανία (στο 15,3%).

Η ανεργία μειώθηκε στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ. Ειδικότερα, μειώθηκε κατά 0,7 π.μ. στον Καναδά (στο 7,5%), κατά 0,2 π.μ. στις ΗΠΑ (στο 6%) και επίσης κατά 0,2 π.μ. στο Μεξικό (στο 4,3%).

Αντίθετα, αυξήθηκε κατά 0,3 π.μ. στο Ισραήλ. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι τον Απρίλιο το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε κατά 0,6 π.μ. στον Καναδά (στο 8,1%) και κατά 0,1 π.μ. στις ΗΠΑ (στο 6,1%).

Ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι τα στοιχεία για την ανεργία δεν αντανακλούν την πλήρη έκταση της χαλάρωσης της αγοράς εργασίας, καθώς ορισμένοι μη απασχολούμενοι μπορεί να καταγραφούν ως «εκτός εργατικού δυναμικού», επειδή, λόγω της πανδημίας, είτε δεν είναι σε θέση να αναζητήσουν εργασίας ή δεν είναι διαθέσιμοι για εργασία.