Πρώτον,  κρίνονται ανεπαρκή, τόσο στο σκέλος που αφορούν στην αναγκαία ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας όσο και στο σκέλος που αφορούν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία.

Δεύτερον, η Κουμουνδούρου επικρίνει ως αντεργατική την αναστολή  της δήλωσης του ωραρίου και των υπερωριών των εργαζομένων για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, με το σκεπτικό ότι το μόνο που κάνει είναι να αφήνει τους εργαζόμενους απροστάτευτους στην υπέρβαση των ωραρίων τους και απλήρωτους για τις υπερωρίες τους.

Τρίτον, ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στη στάση της κυβέρνησης να μην παρεμβαίνει στο θέμα του εκκλησιασμού και της θείας κοινωνίας, καλώντας τη να πάρει μια ξεκάθαρη θέση και να μην θυσιάζει τη δημόσια Υγεία στο βωμό του πολιτικού κόστους.

Πέρα από αυτά τα σημεία κριτικής, αναλυτικά μέτρα για υγεία, εργασία και οικονομία-επιχειρήσεις πρότεινε χθες ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωση του.

Πάντως, από την Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι με δημαγωγικό και λαϊκιστικό τρόπο το θέμα του κορωνοϊού, αναγνωρίζοντας ότι η εμφάνιση κρουσμάτων και στη χώρα μας ήταν αναμενόμενη και αναπόφευκτη.

πηγη real.gr