Αρχική Επιχειρήσεις Ανδρεάδης: Στόχος η εκτόξευση της Ελλάδας στους 10 καλύτερους προορισμούς

Ανδρεάδης: Στόχος η εκτόξευση της Ελλάδας στους 10 καλύτερους προορισμούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Στους δέκα σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, στοχεύει να φέρει την χώρα μας, ο οδικός χάρτης για την Ελλάδα του 2021, που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) προς όλους τους αρμόδιους φορείς.
Στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Ανδρέας Ανδρεάδης, δήλωσε ότι στόχος του αποτελεί “ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα μας να προσεγγίσει τα 35 εκατομμύρια και ο τζίρος τα 19 με 20 δισ. ευρώ”.

Σχολιάζοντας τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα αυξάνονταν οι τουρίστες, σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, ο κ. Ανδρεάδης χαρακτήρισε καταστροφή τυχόν επιστροφή της χώρας στη δραχμή, ενώ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, χαρακτηρίζοντας τη θέση αυτή “ανοησία”.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι “αν η Ελλάδα διολισθήσει στη δραχμή θα έχουμε εκατομμύρια τουρίστες, αλλά οι Έλληνες θα βρίσκονται σε γκέτο με φράχτη να τους χωρίζει από τις τουριστικές περιοχές, στη λογική της Καραϊβικής. Θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Σκοπός μας είναι οι επισκέπτες και οι ντόπιοι να συμβιώνουν καλά μαζί”.
Εξάλλου, ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ επισήμανε την απουσία πλάνου και οράματος. “Λείπει η ματιά προς το τέλος του ταξιδιού”, ανέφερε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι “αυταπατάται, όποιος νομίζει ότι τα μνημόνια φταίνε για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Τα μνημόνια πρέπει να υλοποιηθούν για να μπει τάξη”.
Τόνισε δε ότι η ανάπτυξη και η ευημερία θα έρθει, όταν οι Έλληνες αποκτήσουν όραμα για το αύριο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επιτυχής υλοποίηση του οράματος βρίσκεται στο DNA μας.
Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε την σημασία του τουρισμού για τα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας. Ειδικότερα, τοποθέτησε τον τουρισμό στους πυλώνες της ανάπτυξης στη χώρα μας, η οποία όπως εκτιμά θα προέλθει από τον τομέα των υπηρεσιών.
Χαρακτήρισε τον τουρισμό το μοχλό ανάπτυξης που θα συμπαρασύρει και άλλες υπηρεσίες, όπως το real estate, την αγροτική παραγωγή, τις μεταφορές, την ενέργεια. “Η Ελλάδα δε θα σωθεί ούτε με το τρίτο, το τέταρτο ή το δέκατο μνημόνιο. Θα σωθεί με όραμα”, υπογράμμισε.
Και κατέληξε αφήνοντας να εννοηθεί ότι όταν λήξει η θητεία του, θα παραδώσει τη σκυτάλη σε νεότερους επιχειρηματίες με όρεξη, διάθεση για δουλειά και νέες ιδέες, χωρίς να αποκλείει και τη δική του εμπλοκή.