Αναζητείται ο αντιδήμαρχος πρασίνου του Δήμου Λαυρίου για την φωτιά που προκλήθηκε, εκδόθηκε σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψής του από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τη σύλληψη του υπαίτιου πρόκλησης της φωτιάς στο Λαύριο το πρωί της Τρίτης (12/3) ο οποίος πρόκειται για τον αντιδήμαρχο του δήμου και αναζητείται στο πλαίσιο αυτοφώρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής, «μετά από επισταμένη έρευνα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Λαυρίου, όσον αφορά τις συνθήκες και τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε, εχθές Τρίτη, 12 Μαρτίου και Ω/13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση «Φοινικόδασος», ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, κάτοικος Λαυρίου».

Για τον λόγο αυτόν εκδόθηκε σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψής του από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου” καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον έμμισθο αντιδήμαρχο Μιχάλη Συρίγο. Στις αρμοδιότητές του είναι οι:

  • Συντήρηση και αναβάθμιση πρασίνου στην Κοινότητα Λαυρεωτικής και Αγίου Κωνσταντίνου.
  • Εποπτεία, συντονισμός και έλεγχος των δενδροφυτεύσεων, εργασιών συντήρησης, κλαδέματος, διαμόρφωσης, φύτευσης, καλλωπισμού κλπ σε χώρους πρασίνου, πάρκα, κήπους, άλση, παιδικές χαρές, δενδροστοιχίες, παρτέρια κλπ.
  • Ευθύνη, εποπτεία, συντονισμός και έλεγχος του κλαδέματος όλων των δέντρων, θάμνων, δεντροστοιχιών και την αποκομιδή αυτών, καθώς και της έγκαιρης αποψίλωση των χώρων πρασίνου, πάρκων, οικοπέδων, νησίδων και λοιπών χώρων.
  • Σημειώνεται ότι ο υπαίθριος χώρος βρίσκεται πλησίον σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ Λαυρίου), με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

  • Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις