Ανασύρθηκε και το τελευταίο θύμα από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη,που αγνοείτο έπειτα από την κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη, στα τέλη Μαρτίου 2024, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι ανθρώπων. Η σορός του θύματος εντοπίστηκε την Τρίτη (7/5) και ταυτοποιήθηκε από τις αρχές, πρόκειται για τον Χοσέ Μινόρ Λόπεζ, έναν 37χρονο εργάτη από τη Βαλτιμόρη.

«Σήμερα, ανασύρθηκε ο Χοσέ Μινόρ Λόπεζ, έκτο και τελευταίο θύμα που αγνοείτο», ανέφερε στην πλατφόρμα Χ ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Μ. Σκοτ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Μαρτίου, το «Dali», ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μήκος 300 μέτρων, προσέκρουσε σε έναν πυλώνα της γέφυρας Φράνσις Σκοτ Κι της Βαλτιμόρης, προκαλώντας την κατάρρευσή της.

Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκε το τελευταίο θύμα από την κατάρρευση της γέφυρας

Έξι εργάτες που πραγματοποιούσαν εργασίες επισκευής στο οδόστρωμα της γέφυρας η οποία χτυπήθηκε από το πλοίο θεωρήθηκαν αγνοούμενοι. Δύο άλλοι είχαν διασωθεί.

Εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες, η κατάρρευση της γέφυρας οδήγησε σε μερικό αποκλεισμό των θαλάσσιων μεταφορών σε ένα από τα πιο δραστήρια λιμάνια της χώρας.

Οι εργασίες για το πλήρες εκ νέου άνοιγμα του καναλιού θα συνεχιστούν «ενώ κλείνουμε το κεφάλαιο αυτής της προσπάθειας (ανάσυρσης)», δήλωσε ο Μ. Σκοτ. Έρευνα για το δυστύχημα διενεργείται από το FBI και το εθνικό συμβούλιο για την ασφάλεια των μεταφορών.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις