Αρχική Εργασιακά Αναστολή εργασίας – Στέρηση μισθού για ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Αναστολή εργασίας – Στέρηση μισθού για ανεμβολίαστους υγειονομικούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε αναστολή εργασίας θα βγουν οι υγειονομικοί που δεν θα εμβολιαστούν έως την 1η Σεπτέμβρίου, κάτι που οδηγεί και σε στέρηση του μισθού τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα ρεπορτάζ του Open TV, και οι υγειονομικοί που δεν θα εμβολιαστούν έως την 1η Σεπτέμβρίου θα βγουν υποχρεωθούν σε αναστολή εργασίας, όπως ορίζεται στο νόμο. Κάτι που σημαίνει και στέρηση του μισθού τους. Επίσης δεν καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Πώς θα «αντικατασταθούν» οι ανεμβολίαστοι στα νοσοκομεία

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, την ίδια ώρα στο τραπέζι υπάρχουν σκέψεις για το πώς θα καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από τις αναστολές εργασίας.

Στο υπουργείο Υγείας αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται το πώς θα γίνει αυτή η κάλυψη, με το μεγαλύτερο ζήτημα να δημιουργείται στο λοιπό προσωπικό, καθώς ανεμβολίαστοι είναι περίπου το 20%.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της Δέσποινας Βλεπάκη στο OPEN, αυτό το οποίο πρόκειται να γίνει για να καλυφθούν τα κενά είναι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται στις υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης, ακόμα και διοικητικό προσωπικό να αντικατασταθούν με εξωτερική ανάθεση. Nα δοθεί, δηλαδή, σε ιδιωτικές εταιρείες η ανάθεση αυτή προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, έχει ήδη ζητηθεί από νοσοκομεία να προετοιμάσουν αυτό το πλάνο και να αναφέρουν πόσα άτομα χρειάζεται να αντικατασταθούν.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο, εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο θεωρείται δεδομένο ότι θα προκύψουν μεγάλες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.