Αρχική Ασφάλιση Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια των εισφορών Απριλίου

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια των εισφορών Απριλίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
myEFKAlive

Αναρτήθηκαν στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές μηνός Απριλίου 2020 μη μισθωτών, με την έκπτωση του 25%. Η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής τους είναι η Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020.

Η έκπτωση 25% «ρίχνει» το ελάχιστο ασφάλιστρο των ελευθέρων επαγγελματιών από 220 ευρώ σε 165 ευρώ και την δικαιούνται όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, είτε πλήττονται από τον κορονοιό είτε όχι, αρκεί να πληρώσουν εμπρόθεσμα μέχρι 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ οι εισφορές έχουν προσαρμοστεί με βάση την έκπτωση 25% σε όλους τους μισθωτούς για τον Απρίλιο, ενώ το ίδιο προβλέπεται και για τον Μάιο.

Ειδικότερα για τους αυτοτελώς απασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες εφόσον καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές περιόδου απασχόλησης μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου του έτους 2020, παρέχεται δυνατότητα καταβολής μειωμένων εισφορών κατά 25% επί του ποσού που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία επιλογής ή κατάταξης τους.

Στην περίπτωση αυτή ως συντάξιμες αποδοχές για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της κύριας σύνταξης ορίζεται το ποσό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς που έχει πράγματι καταβληθεί, δια του συντελεστή 0,20.

Αν οι ασφαλισμένοι επιλέξουν τα μειωμένα ασφάλιστρα, θα πρέπει να γνωρίζουν πως μειώνεται το ανταποδοτικό σκέλος της σύνταξής τους, καθώς προσαρμόζονται αναλογικά οι συντάξιμες αποδοχές του Απριλίου 2020 (μείωση 25%).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή της μειωμένης εισφοράς είναι:

– να εξοφληθεί το ειδοποιητήριο μέχρι τις 10 Ιουνίου και

– να έχουν εξοφληθεί οι εισφορές του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020 (ακόμη και αν πληρωθούν στις 10 Ιουνίου μαζί με την εισφορά του Απριλίου).

Για όσους πλήττονται βάσει ΚΑΔ υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές σε τέσσερις δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις, με καταβολή της πρώτης δόσης έως 31.10.2020 .