Αρχική Ασφάλιση Αναρτήθηκαν οι εισφορές επικούρησης και εφάπαξ του Ιουνίου

Αναρτήθηκαν οι εισφορές επικούρησης και εφάπαξ του Ιουνίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια εισφορών του ΕΤΕΑEΠ, μη μισθωτών και αυτοτελώς απασχολούμενων για επικουρική και εφάπαξ παροχή, μηνός Ιουνίου.

Καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής τους ορίζεται η 31η Ιουλίου 2020.

Έρχεται παράταση

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο πως η προθεσμία πληρωμής τους θα παραταθεί, δεδομένου ότι τα εν λόγω ειδοποιητήρια του μηνός Ιουνίου αναρτήθηκαν μόλις χθες αργά το απόγευμα και πρέπει να πληρωθούν μέσα στο επόμενο τριήμερο.

Η αντίστοιχη προθεσμία για τις εισφορές Μαΐου είχε 40 ημέρες προθεσμία καταβολής, καθώς έληγε  στις 10 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως στο νέο καθεστώς επικούρησης και εφάπαξ μπορούν να ενταχθούν όλοι προαιρετικά, δηλαδή αγρότες, υγειονομικοί του πρ. ΕΤΑΑ, ελεύθεροι επαγγελματίες του πρ. ΟΑΕΕ κ.ά.

Οι εισφορές επικούρησης και εφάπαξ υπέρ ΕΤΕΑΕΠ, κυμαίνονται από 42 έως 61 ευρώ για επικούρηση και από 26 έως 37 ευρώ για την πρόνοια.  Οι κατηγορίες εισφορών ελεύθερης επιλογής για επικουρική είναι 3 και άλλες 3 για εφάπαξ και δεν συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

Όλοι οι αυτοτελώς απασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες (πρ. ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) και αγρότες (πρ. ΟΓΑ) πρέπει να δηλώσουν σε ποια κατηγορία από αυτές θέλουν να ενταχθούν. Αν δεν επιλέξουν κατηγορία με αίτησή τους, τότε κατατάσσονται υποχρεωτικά στην πρώτη και ελάχιστη κλίμακα.