Αρχική ΑΣΕΠ Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί – ΑΣΕΠ: Τα κριτήρια που μοριοδοτούν

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί – ΑΣΕΠ: Τα κριτήρια που μοριοδοτούν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκινούν σήμερα, Τρίτη 7 Μαρτίου, οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για την ένταξη τους στους νέους πίνακες κατάταξης, Γενικής Παιδείας, βάσει των οποίων θα προκύψουν οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές στα σχολεία όλης της χώρας την επόμενη σχολική χρονιά. Οι πίνακες των εκπαιδευτικών ανοίγουν ξανά μετά από τρία ολόκληρα χρόνια για να δώσουν την ευκαιρία στους νέους απόφοιτους να συμμετάσχουν στην διαδικασία και στους παλαιότερους εκπαιδευτικούς να προσθέσουν τα νέα τους «προσόντα».

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στους δύο διαγωνισμούς των εκπαιδευτικών θα αρχίσει να «τρέχει» σήμερα, Τρίτη 7 Μαρτίου και θα λήξει την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Τι μοριοδοτείται

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dimosio.gr, η προκήρυξη θα μοριοδοτεί τους εκπαιδευτικούς, ως εξής:

Τίτλοι σπουδών

Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών Βαθμός × 2,5
Δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ 7 μονάδες
Διδακτορικό δίπλωμα 40 μονάδες
Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους 20μοναδες
Δεύτερος Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους 8 μονάδες

Γνώση ξένης γλώσσας

Άριστη γνώση ξένης γλώσσας 7 μονάδες
Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας 5μονάδες
Καλή γνώση ξένης γλώσσας 3μονάδες

Άλλα ακαδημαϊκά προσόντα

Πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή Α΄ επιπέδου (ενότητες Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα και Υπηρεσίες Διαδικτύου) 4 μονάδες
Επιμόρφωση Α.Ε.Ι. ή άλλου φορέα του δημόσιου τομέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών, που πραγματοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 7 μηνών 2 μονάδες

Εκπαιδευτική προϋπηρεσία 

Εκπαιδευτική προϋπηρεσία έως και 120 μήνες. Μία μονάδα ανά μήνα και έως 120 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο

Κοινωνικά κριτήρια

Αριθμός τέκνων 3 μονάδες για κάθε ανήλικο τέκνο
Αναπηρία 50% και άνω του υποψηφίου ή συζύγου, εφόσον ο έγγαμος βίος έχει διαρκέσει τουλάχιστον 4 έτη, ή τέκνου Το γινόμενο των μονάδων το οποίο προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του ποσοστού αναπηρίας με συντελεστή 0,4 της μονάδας.

Πώς θα κάνετε την αίτηση

Για να ενταχθείτε στους Πίνακες εκπαιδευτικών και να διεκδικήστε πρόσληψη θα πρέπει να δημιουργήσετε ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΣΥΔ κ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ή να τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ.

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα
Τα προσωρινά αποτελέσματα κατάταξης των εκπαιδευτικών αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές του καλοκαιριού, εκτός εάν την ίδια περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι βουλευτικές εκλογές. Στην περίπτωση αυτή, θα ανακοινωθούν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και σχηματιστεί η νέα Κυβέρνηση.

‘Oπως ανακοίνωσε και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, επειδή η στελέχωση των σχολείων είναι ένα καίριο ζήτημα, υπάρχει η πρόβλεψη για να παρακαμφθεί (μέσω απόφασης του ΣτΕ), το «πάγωμα» της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών στα σχολεία την επόμενη χρονιά θα προκύψουν, σε κάθε περίπτωση, από τους νέους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των δύο αυτών προκηρύξεων σύμφωνα με το proson.