Αρχική Μόνιμοι Αναπληρωτές δάσκαλοι: Στον αέρα η Β’ φάση προσλήψεων

Αναπληρωτές δάσκαλοι: Στον αέρα η Β’ φάση προσλήψεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ασαφές παραμένει μέχρι και σήμερα η ημερομηνία πραγματοποίησης της Β’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών στην Παράλληλη Στήριξη, καθώς επίσης και της Δ’ φάσης Γενικής.

Συγκεκριμένα, οι αναπληρωτές δάσκαλοι επισημαίνουν:

Προσλήψεις αναπληρωτών: το πάγωμα της Β’ φάσης παράλληλης στήριξης και Δ’ φάση γενικής.

Σε πρόσφατη επικοινωνία δεκάδων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Παιδείας για να μάθουν νεότερα για τις επικείμενες προσλήψεις, η απάντηση παραμένει αβέβαιη και καθόλου διευκρινιστική.

Η συγκεκριμένη φάση προσλήψεων για την παράλληλη στήριξη, αλλά και τη γενική αγωγή πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια, αρχές Νοεμβρίου. Φέτος όμως διανύουμε τον πρώτο Νοέμβριο που χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες έχουν μείνει χωρίς την παράλληλη στήριξη που δικαιούνται. Ακόμη και στην εξ’ αποστάσεως διδασκαλία που λαμβάνει χώρα τις μέρες αυτές, είναι απαραίτητοι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης, αφού είναι αυτοί που αναλαμβάνουν το εξιδεικευμένο πρόγραμμα ειδικής αγωγής για τον εκάστοτε μαθητή/ρια που το χρειάζεται. Το ίδιο σαφέστατα ισχύει και στη γενική πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπου δεν έχουν καλυφθεί ακόμη πολλά κενά.

Δεν είμαστε βαλίτσες, δεν είμαστε αριθμοί ενός πίνακα. Στο δυσκολότερο διάστημα της πανδημίας, βρισκόμαστε εκτός εργασίας λόγω πρωτοφανούς καθυστέρησης των προσλήψεων. Πρόκειται για μία ψυχολογική, εκπαιδευτική και επαγγελματική περιπέτεια που βιώνουν εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς. Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στις προσλήψεις ή να μας ενημερώσει με σαφή τρόπο για την οποιαδήποτε έκβαση.

Αναπληρωτές Δάσκαλοι

πηγη alfavita.gr