Αρχική Περιφέρειες Ανάπλαση πλατείας στον Δήμο Ζωγράφου από την Περιφέρεια Αττικής

Ανάπλαση πλατείας στον Δήμο Ζωγράφου από την Περιφέρεια Αττικής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση πλατείας Σωτηρίου Ζωγράφου και επεμβάσεις ήπιας κυκλοφορίας σε παρακείμενες οδούς (Αναστασάκη – Ευθ. Κλάδου – Μπισκίνη) κέντρου Δήμου Ζωγράφου», υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και η Δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη. Το έργο, προϋπολογισμού 578.918,80 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Σωτηρίου Ζωγράφου, η οποία γειτνιάζει με την πλατεία Γαρδένια, τον πεζόδρομο της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας, τη Λεωφόρο Παπάγου και το Δημαρχείο. Πρόκειται για τα πιο κεντρικά σημεία του Δήμου Ζωγράφου από τα οποία διέρχονται καθημερινά χιλιάδες πολίτες. Παράλληλα, το έργο θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου πρασίνου και αναψυχής, λόγω της γειτνίασης της πλατείας με το πάρκο Ειρήνης.

Το έργο θα υλοποιηθεί στην πλατεία Σωτηρίου Ζωγράφου (OT 340) και στις παρακείμενες οδούς Αναστασάκη, Ευθυμίου Κλάδου και Μπισκίνη στο κέντρο του Δήμου. Αφορά δε σε εργασίες για την αποξήλωση της υπάρχουσας πλακόστρωσης της πλατείας καθώς και της ασφάλτου και των πεζοδρομίων των περιμετρικών δρόμων, ενώ θα γίνουν εκσκαφές και καθαιρέσεις παλαιών κατασκευών. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου δαπέδου πλατείας και πεζοδρομίων, νέας επιφάνειας οδοστρωμάτων και τη δημιουργία ραμπών για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία. Ακολούθως πρόκειται να ενισχυθεί η φύτευση της πλατείας και να κατασκευαστεί σύστημα αυτόματης άρδευσης. Τέλος, θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα, παγκάκια, πινακίδες και κάδοι απορριμμάτων, θα πραγματοποιηθούν διαγραμμίσεις και θα οριοθετηθούν οι θέσεις στάθμευσης. Σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Ζωγράφου και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.