Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Αναλγησία: Ζητούν από παραπληγικό φοιτητή του ΑΠΘ να επιστρέψει επίδομα

Αναλγησία, ζητούν από παραπληγικό φοιτητή του ΑΠΘ να επιστρέψει επίδομα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμφοιτητών του αύριο Τετάρτη στον ΕΦΚΑ Ευόσμου

Μια καταγγελία που εντυπωσιάζει για την αναλγησία που περιγράφει, κάνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών, Φυσικού και Δασολογίας του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές καταγγέλουν την απαράδεκτη απάνθρωπη πρακτική που ακολουθεί ο ΕΦΚΑ και το κράτος και ζητούν την εφάπαξ επιστροφή του ποσού των 28.726€ (!) που έλαβε ως επίδομα παραπληγίας φοιτητής του Πολυτεχνείου μετά από το πρόβλημα υγείας του έμεινε με αναγνωρισμένο ποσοστό αναπηρίας στο 80%. Μάλιστα, μόλις συμπλήρωσε το 22ο έτος της ηλικίας του, το ασφαλιστικό του ταμείο διέκοψε τη συμμετοχή στο κόστος των θεραπειών για εργοθεραπείες και φυσικοθεραπείες.

«Μας γεμίζει οργή για άλλη μια φορά να βλέπουμε την βαρβαρότητα αυτού του κράτους να χτυπάει έναν ακόμη συνάδελφο μας. Όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια του, την αποκατάσταση της υγείας του και το μοναδικό επίδομα που πήρε τώρα να του ζητάνε να επιστραφεί και μάλιστα με τόκους (!) Είναι το ίδιο απάνθρωπο και εχθρικό κράτος, που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχει αφήσει απροστάτευτο το λαό στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, που έχουν φέρει το ΕΣΥ σε αυτή την κατάσταση, και συνεχίζει να απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή. Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και δυσκολιών δεν θα πάρουν πίσω ακόμη και τα ψίχουλα που του έδωσαν! Τα κέρδη τους δεν θα μπαίνουν πάνω από τις ζωές μας!»

«Η ζωή του και οι δικές μας δεν είναι κόστος! Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος του συμφοιτητή μας», αναφέρουν οι φοιτητές και ζητούν εδώ και τώρα να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση! Εδώ και τώρα να ανακαλέσουν! Κάνουμε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο πως δεν είναι μόνος του! Όπως όλο το προηγούμενο διάστημα δείξαμε την αλληλεγγύη μας σε όλο το λαό της χώρας, το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε!

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη απόφαση και να επανέλθει άμεσα η χορήγηση επιδόματος στον 24χρονο στην πληρότητα του

Να διαγραφεί οποιοδήποτε πιθανό χρέος αξιώνουν σε βάρος του ο ΕΦΚΑ ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία.

Να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες θεραπείες του 24χρονου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του ίδιου ή της οικογένειας του.

Ο ίδιος και η οικογένεια του να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη καθώς και όλες τις φορολογικές επιβαρύνσεις.

Καλούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 4/10 στις 13:00 στον ΕΦΚΑ Ευόσμου (Καραολή & Δημητρίου 12).

Στο ίδιο θέμα, αναφέρθηκε προ ημερών με ρεπορτάζ του ο Ριζοσπάστης:

Ο Θεοδόσης Σαρμαδάκης ήταν 14 χρόνων τον Ιούλη του 2014, όταν υπέστη αυτόματη ενδοεγκεφαλική και ενδοκοιλιακή αιμορραγία μετά από ανεύρυσμα. Στις 8/7/2014 εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και έδωσε μία πολύ μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ έναν μήνα μετά εξήλθε από τη ΜΕΘ, έπρεπε όμως να αναπνέει μέσω τραχειοστομίας. Αυτή η τεράστια περιπέτεια της υγείας του, του προκάλεσε αριστερή ημιπληγία με δυσχέρεια γραφής και αναγνωρισμένο ποσοστό αναπηρίας 80% έως τις 31/1/2018 και γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

Οι γονείς του δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να σηκώσουν το μεγάλο βάρος από το κόστος για την αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού προβλήματος υγείας του παιδιού. Στις 13/1/2015 κατέθεσαν αίτηση για χορήγηση του επιδόματος τετραπληγίας – παραπληγίας στο Περιφερειακό Υποκατάστημα ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης, η οποία απορρίφθηκε έξι μήνες μετά. Η οικογένεια κατέθεσε ένσταση και δικαιώθηκε το 2018 όταν με απόφαση του διευθυντή του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε και χορηγήθηκε το αιτηθέν επίδομα από 13/1/2015 έως την 31/1/2018.

Ομως, οι δοκιμασίες για την οικογένεια δεν σταμάτησαν. Ο ΕΦΚΑ ξεκίνησε ενδοστρεφή δίκη ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και πέτυχε την ακύρωση της απόφασης χορήγησης του επιδόματος.

Σήμερα, ζητούν, από τον φοιτητή πλέον, την εφάπαξ και μάλιστα έντοκη επιστροφή του επιδόματος που χορηγήθηκε πριν από 5 χρόνια και αγγίζει το ποσό των 28.726,18 ευρώ (27.036,40 ευρώ καθαρό κεφάλαιο και 1.689,78 ευρώ τόκοι).

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Παύλος Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε έναν ποινικό κώδικα που ήταν χαρά του εγκληματία»

Παύλος Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε έναν ποινικό...

Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ

Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές σε ΙΚΑ, Δημόσιο,...

Αρνείται να κάνει τεστ DNA ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός», τι λέει για τα περί αιμομιξίας

Αρνείται να κάνει τεστ DNA ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός», τι...

Στο Νέο Δελχί ο Πρωθυπουργός – Συνάντηση  με τον Ναρέντρα Μόντι

Στο Νέο Δελχί ο Πρωθυπουργός – Συνάντηση  με τον...

Ενημερωτικό Δελτίο

Έκδοση βεβαίωσης φοίτησης μαθητή/τριας με λίγα κλικ στο gov.gr

Έκδοση βεβαίωσης φοίτησης μαθητή/τριας με λίγα κλικ στο gov.gr Τη δυνατότητα να εκδώσουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr «Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας» σε σχολείο μπορούν πλέον οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες. Διαθέσιμη ηλεκτρονικά μέσω...

Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στην Νομική του ΑΠΘ για να λήξει η κατάληψη

Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στην Νομική του ΑΠΘ για να λήξει η κατάληψη Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει κάθε πιθανή δίοδο προς το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ και...

Φοιτητές: Πώς να πάρετε βραβείο αριστείας και 1.000€ αν βγείτε πρώτος στο Τμήμα σας

Φοιτητές: Πώς να πάρετε βραβείο αριστείας και 1.000€ αν βγείτε πρώτος στο Τμήμα σας Το βραβείο απονέμεται στον πρώτο σε βαθμολογία πτυχιούχο εκάστου Τμήματος Α.Ε.Ι.,...

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Όχι στα «νέα κολέγια» και στην παράκαμψη του Συντάγματος λένε οι πανεπιστημιακοί

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Όχι στα «νέα κολέγια» και στην παράκαμψη του Συντάγματος λένε οι πανεπιστημιακοί Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και η δήθεν έλευση φημισμένων ξένων πανεπιστημίων,...