Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Ανακοινώθηκε η πλατφόρμα για τις δαπάνες των Δήμων για την πολιτική προστασία

Ανακοινώθηκε η πλατφόρμα για τις δαπάνες των Δήμων για την πολιτική προστασία

Η καταγραφή των δαπανών των Δήμων θα πραγματοποιείται στη νέα πλατφόρμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών

η πλατφόρμα για τις δαπάνες των Δήμων για την πολιτική προστασία, γνωστοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1, στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών προχωρούν στην υλοποίηση της νέας πλατφόρμας κατά την οποία οι δήμοι θα καταγράφουν αναλυτικά  σε μία εφαρμογή σε ποιες εργασίες θα πηγαίνουν τα χρήματα, όπως για παράδειγμα οι αγροτικές οδοποιίες, καθαρισμοί, συντήρηση συστημάτων πυροπροστασίας.

Δήμος Αμφιλοχίας: Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της  αντιπυρικής περιόδου 2024 - AcheloostvNews

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαστεργίου γνωστοποίησε πως η πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα είναι ήδη έτοιμη, έχοντας δοθεί μία παράταση από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας μέχρι τα τέλη Μαΐου και θα είναι στη διάθεση των πολιτών και των δήμων.

«Εκεί οι πολίτες θα τσεκάρουν εν είδει υπεύθυνης δήλωσης ότι έχουν κάνει τα απαραίτητα για τον καθαρισμό των οικοπέδων και παράλληλα οι δήμοι με διαλειτουργικότητα, θα βρουν τα στοιχεία από το κτηματολόγιο και θα τους ειδοποιούν κατευθείαν στη θυρίδα τους στο gov.gr για να πράξει αυτό το οποίο πρέπει και αν δεν το πράξει θα επιβληθεί το πολύ αυστηρό πρόστιμο», δήλωσε  στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης .

Με αφορμή τη νέα εφαρμογή «MyCoast» ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία εφαρμογή «έρχεται να δώσει λύση και να συνεργαστεί κράτος και πολίτης για ελεύθερες παραλίες» και πρόσθεσε ότι «η εφαρμογή υπάρχει ήδη στις εφαρμογές iOS, σήμερα θα ανεβεί και για τις συσκευές android και δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας στην παραλία στην οποία είμαστε να μπορούμε να δούμε ποιος είναι ο χώρος που έχει εκμισθωθεί, αν έχει εκμισθωθεί φαίνεται το περίγραμμα, τα τετραγωνικά οπότε μπορούμε και εμείς ως πολίτες να δούμε αν σωστά υπάρχουν εκεί ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά και το ίδιο το κράτος με πρόσφατες δορυφορικές φωτογραφίες από την ώρα που θα αναπτυχθούνε οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες να σκανάρει το χώρο και μόνο του πλέον να κάνει τα αυτονόητα».

Δημήτρης Παπαστεργίου: Σκοπός είναι να πάμε σε εκκαθάριση πιστοποιητικών

Ερωτηθείς για τα πιστοποιητικά και το gov.gr ο Δημήτρης Παπαστεργίου απάντησε ότι «ο ψηφιακός βοηθός που πλέον έχει μπει στη ζωή μας και χρησιμοποιείται από χιλιάδες πολίτες κάθε μέρα θα μπορέσει να δίνει πιστοποιητικά τα οποία απλά θα τα ζητάμε. Θα τα εκφωνούμε ή θα τα γράφουμε και θα μας τα παρουσιάζει στη θυρίδα κατευθείαν στη θυρίδα, για όσο καιρό έχουμε ακόμα πιστοποιητικά γιατί ο σκοπός είναι να πάμε σε εκκαθάριση πιστοποιητικών τουλάχιστον αυτών που μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς καν να παραχθούν σε ένα ψηφιακό αρχείο».

Επιπλέον, δήλωσε ότι «η σχετική νομοθεσία πέρασε από την Βουλή πριν από περίπου τρεις εβδομάδες και με το υπουργείο Εσωτερικών ξεκινάμε να πιάσουμε τα δύο πιο δημοφιλή· το γέννησης και το οικογενειακής κατάστασης. Μετά το Πάσχα ξεκινάμε διαδικασίες για να καταργηθεί η έκδοσή τους και πλέον αυτή αναζήτηση να γίνεται αυτεπάγγελτα από τις υπηρεσίες που τα ζητάνε».

Μάλιστα, σε σχέση με την κατάργηση των πιστοποιητικών ανακοίνωσε ότι είναι πιθανό να υλοποιηθεί αρκετά σύντομα και πως πιστεύει ότι είναι «δουλειά ενός μήνα».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

ΑΑΔΕ: Ακόμα ένα φορτίο 100 κιλών κοκαΐνης μέσα σε συσκευασίες με καλαμαράκια

Οι διεξοδικοί έλεγχοι των τελωνειακών ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής...

Νέο φορτίο με ναρκωτικά: Κρυμμένη κοκαΐνη σε φορτίο με μπανάνες

Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί καλά καλά η υπόθεση των...

Κρατούσε τη 12χρονη θετή του κόρη ως σκλάβα του σεξ κλειδωμένη σε υπόγειο

Φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση που έρχεται...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ελεονώρα Μελέτη: «Ζήστε, Τολμήστε και μην κολλάτε πουθενά!»(βίντεο)

Στην Λαμία βρέθηκε χθες η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ κα Ελεονώρα Μελέτη όπου επισκέφθηκε την ΔΕΕΠ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΔ ,την υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ...

Δύο τροχαία με απόσταση λίγων λεπτών στο ίδιο σημείο

Στο ίδιο σημείο μόλις πέντε μέτρα πιο πέρα στην διασταύρωση Κολυρίου και στην Εθνική Οδό Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας στον Πύργο Ηλείας σημειώθηκαν...

Απαγόρευση διακίνησης και κατανάλωσης μυδιών από τον Στρυμονικό κόλπο

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και κατανάλωσης μυδιών...

Σχέδιο Κουρέτα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλία

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στα ζητήματα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, τον τρόπο διαχείρισης τους και τις ενέργειες που προτείνει η...