ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την επιστράτευση γιατρών προκειμένου να συνδράμουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Αττικής, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Η επιστράτευση αφορά ιατρών τριών ειδικοτήτων και συγκεκριμένα Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών.

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού Υγείας.

Μετά την ανακοίνωση της επιστράτευση θα ξεκινήσει η επίδοση των φύλλων πορείας στους γιατρούς όπου θα αναγράφεται η ώρα, η ημερομηνία και το νοσοκομείο στο οποίο θα πρέπει να παρουσιαστούν. Εάν αρνηθούν να παραλάβουν το φύλλο πορείας, τότε προβλέπονται ποινές. Δεν είναι ακόμη γνωστός ο ακριβής αριθμός των ιατρών που θα επιστρατευτούν πάντως το υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει συνολικά 200 και εθελοντικά έχουν προσφερθεί να προσφέρουν στα νοσοκομεία περίπου 60.