Αρχική Υγεία Ανάκληση προϊόντος για απώλεια βάρους από τον ΕΟΦ

Ανάκληση προϊόντος για απώλεια βάρους από τον ΕΟΦ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην ανάκληση προϊόντος για απώλεια βάρους προχωρά ο ΕΟΦ και καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση.

Μάλιστα, προειδοποιεί για «σοβαρό κίνδυνο».

Ειδικότερα, πρόκειται για το «S Plus Coffee Instant Coffee Powder (by BOTA-P brand)», το οποίο προωθείται για την απώλεια βάρους και κατασχέθηκε από τις τελωνειακές αρχές της Δανίας, ενώ είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Μετά από εργαστηριακό έλεγχο της Αρμόδιας Αρχής της Δανίας στο συγκεκριμένο προϊόν βρέθηκε η φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη, η οποία έχει αποσυρθεί από τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική.

Έτσι, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «κατά τη χρήση του ανωτέρω προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη».

Οι καταναλωτές καλούνται από τον ΕΟΦ σε επαγρύπνηση, «ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ».

Τέλος, σημειώνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένα σημεία διάθεσης μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.