Αρχική Δήμοι Αναγνωστήριο απέκτησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης

Αναγνωστήριο απέκτησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Ένα μικρό θαύμα κατάφεραν οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι του ΟΠΠΑΠ καθώς σε αγαστή συνεργασία με τους εθελοντές και τους δωρητές μετέτρεψαν σε λίγους μόλις μήνες μια αποθήκη πάσης φύσεως υλικών, στην ομορφότερη αίθουσα της πόλης και σε ένα υπέροχο δημοτικό αναγνωστήριο», όπως ανακοινώθηκε με ενθουσιώδη τρόπο από τον Δήμο Κατερίνης.

Το Αναγνωστήριο της Δημοτικής  Βιβλιοθήκης είναι πλέον γεγονός καθώς είναι πλέον ανοιχτό στο αναγνωστικό κοινό της Κατερίνης και όχι μόνο.  Πρόκειται για την αίθουσα «Ιγνάτιος Μεϊμάρης», η οποία είναι πλέον πανέτοιμη να υποδεχτεί τους πολίτες αφού μετά από χρόνια, η πόλη  αποκτά επιτέλους ένα τέτοιο χώρο.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο δήμαρχος Κατερίνης Κ. Κουκοδήμος:

«Αποτελεί γεγονός, ότι με σκληρή δουλειά, γνώση, πρόγραμμα, σωστές προτεραιότητες και κυρίως μεράκι κι όραμα, καταφέραμε να σώσουμε στην κυριολεξία  ένα δημόσιο κτίριο, ένα δημόσιο θησαυρό, το μέλλον των παιδιών μας. Όπως όλοι είδατε τις τελευταίες ημέρες, καθαρίστηκε μετά από 20 και πλέον χρόνια το Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, ένα πραγματικό μνημείο πολιτισμού. Ανοίξαμε σήμερα και είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι για αυτό, έναν ακόμη χώρο, ο οποίος παρέμενε επί χρόνια κλειστός, μια εστία μόλυνσης, δημιουργώντας ένα Αναγνωστήριο μέσα στην ίδια τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, ένα χώρο τον οποίο τον ονομάσαμε σε Αίθουσα «Ιγνάτιος Μεϊμάρης», τιμώντας έτσι έναν άνθρωπο ο οποίος προσέφερε αξία και κυρίως υπεραξία στην πόλη μας.

Η Βιβλιοθήκη μετατρέπεται σε ελκυστικό χώρο πολιτισμού, μέσα στην καρδιά του πάρκου μας. Συνεχίζουμε να θέτουμε ως προτεραιότητα τον πολιτισμό και μετά τις βιβλιοθήκες Κατερίνης, Κορινού και προσφάτως του Ελατοχωρίου, έχουμε ως στόχο να προχωρήσουμε άμεσα και στη δημιουργία περισσότερων βιβλιοθηκών δημιουργώντας έτσι ένα δίκτυο πολιτισμού, το μεγαλύτερο που θα υπάρξει ποτέ σε επαρχιακή πόλη.

Εργασίες πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα και στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης. Το καθαρίσαμε, επισκευάζουμε τη στέγη του, σύντομα θα το βάψουμε εσωτερικά κι εξωτερικά, διαμορφώνουμε νέους χώρους, ειδικότερα για τους νέους μας. Δημιουργούμε γωνιές βιβλίων, γωνιές μουσικής και γωνιές που οι γονείς θα μπορούν να περάσουν ευχάριστες ώρες γύρω από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι παρέα με τα παιδιά τους. Επόμενος στόχος ο οποίος αποτελεί και προσωπική μου επιθυμία και δέσμευση είναι η τοποθέτηση ενός ανελκυστήρα κάθετης ανύψωσης για αμαξίδια ΑΜΕΑ καθώς είναι χρέος μας ως πολιτεία η ελεύθερη πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας στις δομές και στις υπηρεσίες του δήμου μας»