Αρχική Ασφάλιση Αναδρομικά συνταξιούχων: Τον Ιανουάριο η απόφαση για τις περικοπές σε δώρα-επικουρικές

Αναδρομικά συνταξιούχων: Τον Ιανουάριο η απόφαση για τις περικοπές σε δώρα-επικουρικές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Συμβούλιο της Επικράτειας, όριστε δικάσιμο για τις 15 Ιανουαρίο το αίτημα ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης σε σχέση με τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) και οι ομοσπονδίες ΑΤΕ, ΗΣΑΠ και ΟΑΣΑ στις 21 Οκτωβρίου  είχαν υποβάλει την αίτηση για τον έλεγχο της νομιμότητας της υπουργικής απόφασης σχετικά με τα αναδρομικά. Μάλιστα, η υπόθεση εισήχθη στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου για συζήτηση, την Παρασκευή 15 Ιουναρίου και ώρα 9:30.

«Πρόκειται για ένα καθοριστικό βήμα, ώστε να ακυρωθεί η «υπουργική απόφαση – σκάνδαλο» του Γιάννη Βρούτση. Μια απόφαση που στερεί από τα εκατομμύρια των συνταξιούχων τη διεκδίκηση αναδρομικών, για τις περικοπές που έγιναν στα μνημονιακά έτη και κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Μια απόφαση που περιορίζει με το «έτσι θέλω» τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων και τους υποχρεώνει να αποδεχτούν τα «ψίχουλα» που τους μοίρασε ως αναδρομικά πριν από λίγες μέρες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΕΝΔΙΣΥ.

Η αίτηση ακύρωσης που κατατέθηκε από το δικηγορικό γραφείο του Λουκά Αποστολίδη διεκδικεί:

  • Την επιστροφή των δώρων σε κύρια και επικουρική σύνταξη, καθώς και των περικοπών σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ 1439/2020.
  • Για όσους πληρώθηκαν τα αναδρομικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δεν άσκησαν αγωγές μέχρι τις 8 Οκτώβρη 2020, να μην αποσβένεται το δικαίωμα για τις αξιώσεις τους, που αφορούν τις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και τα δώρα.