Αρχική Πολιτική Αναδίπλωση Μιχαηλίδου για τις απολύσεις μη εμβολιασμένων εργαζομένων

Αναδίπλωση Μιχαηλίδου για τις απολύσεις μη εμβολιασμένων εργαζομένων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε «λάθος διατύπωση» απέδωσε η υφυπουρτγός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου όσα είπε περί απόλυσης εργαζομένων που δεν θα έχουν εμβολιαστεί, μετά την περίοδο αναστολής.

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υφυπουργός.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού, με απόλυση» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η υφυπουργός Εργασίας μιλώντας το πρωί στο Open, υποστήριξε ότι: «Θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια». Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, «όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…) Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί…».