Αρχική Διεθνή Αμετακίνητη η Σουηδία για την καραντίνα: Άλλοι 77 νεκροί και πάνω από...

Αμετακίνητη η Σουηδία για την καραντίνα: Άλλοι 77 νεκροί και πάνω από 500 νέα κρούσματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αμετακίνητη στην πολιτική της μη επιβολής καραντίνας η Σουηδία, που έχει επικριθεί σθεναρά τις τελευταίες ημέρες, από πολλά ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα. Το σουηδικό «μοντέλο» που ακολουθεί τη θεωρία της «ανοσίας της αγέλης» δεν φάνηκε να πετυχαίνει.

Ωστόσο, την Παρασκευή ο αριθμός κρουσμάτων και νεκρών μειώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, στην οποία καταγράφηκαν 106 θύματα.

Την Παρασκευή καταγράφηκαν 77 θάνατοι και 544 κρούσματα κορωνοϊού.

Συνολικά ο αριθμός των θανάτων στη Σουηδία φτάνει τους 870, ενώ των κρουσμάτων στις 9.685, με το αρνητικό ρεκόρ μολύνσεων να διαπιστώνεται την Πέμπτη με 722 νέα περιστατικά.

Σε αντίθεση με τη Βρετανία, που, μετά τη διεθνή κατακραυγή, υποχώρησε, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λόφβεν, επέμεινε. Στο πλευρό του τάχθηκε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας, Άντερς Τέγκνελ. Αυτός είναι που φρόντισε να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι το μέτρο της καραντίνας είναι αναποτελεσματικό σε βάθος χρόνου. Χαρακτήρισε την οδό που επιλέγουν ως «στρατηγική του μετριασμού»: ο ιός ναι μεν θα εξαπλωθεί, αλλά με ρυθμούς που θα επιτρέψουν στο εθνικό σύστημα υγείας και στους πολίτες να ανταπεξέλθουν.

Ακόμα και σήμερα, τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν ανοιχτά, ενώ οι Αρχές διαμηνύουν στους πολίτες να κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να μην διασαλευτεί η καθημερινότητά τους.