Αρχική Υπουργεία Αμανατίδης: Ο καθένας δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει – Η Ελλάδα...

Αμανατίδης: Ο καθένας δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει – Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο κ. Αμανατίδης ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή και η γειτονική χώρα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας». Η κυβέρνηση έχει μια συνολική πολιτική αντιμετώπισης των θεμάτων, ενώ, όπως είπε, η δημιουργία έντασης δεν ωφελεί κανέναν. Η χώρα μας έχει κυριαρχικά δικαιώματα και σε αυτά είναι απόλυτη, διαβεβαίωσε.

Ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την Τουρκία οι σχέσεις της με την Ε.Ε., είπε. Επίσης άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει είναι ότι η Ε.Ε. μπαίνει ως παίκτης για την εξεύρεση πολιτικής λύσης με βάση τη διάσκεψη που θα γίνει με όλα τα μέρη στη Συρία, τόνισε. Ο κ. Αμανατίδης εξήγησε ότι η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή είναι στα συμφέροντα της χώρας μας.

Η πολιτική μιας υπεύθυνης κυβέρνησης είναι η πολιτική της ασφάλειας, της σταθερότητας και καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Καλούμενος να σχολιάσει απόσπασμα δήλωσης του αν. υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη για «ακήρυχτο πόλεμο» στο Αιγαίο, είπε: «Η αυξανόμενη τουρκική παραβατικότητα προκαλεί άμεση αντίδραση με την πρακτική των αναχαιτίσεων και αυτό χαρακτηρίζεται ως “ακήρυχτος πόλεμος”». «Είναι ένα θέμα το οποίο έχει καταγγελθεί στους διεθνείς οργανισμούς και την Ε.Ε.», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, «η Ελλάδα δεν είναι μόνη της». «Το ΝΑΤΟ δεν είναι οργανισμός που λύνει τέτοιου είδους διαφορές. Τα ζητήματα “γκριζαρίσματος” και τακτικής από την τουρκική πλευρά υπάρχουν και τα αντιμετωπίζουμε με τη διπλωματική οδό».

«Πρέπει είναι να διευρυνθούν τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία και σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας», τόνισε.