Η θερμοκρασία στην Αττική έχει πέσει κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, και αναμένονται καταιγίδες την Πέμπτη και την Παρασκευή. Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες που είδαμε πρόσφατα, το καιρικό σκηνικό φαίνεται να αλλάζει, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω από τους 38°C στην Αττική σήμερα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η θερμοκρασία αναμένεται να είναι κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, με ενίσχυση των ανέμων την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο στο Αιγαίο. Στην Τρίτη, η ημέρα ξεκινά με ηλιοφάνεια σε πολλές περιοχές, με αραιές νεφώσεις να αναπτύσσονται προς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ στα νησιά θα υπάρχει κατά τη διάρκεια της ημέρας κυρίως ηλιοφάνεια.

Στα ορεινά, η συννεφιά θα είναι παροδικά πιο πυκνή κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και μπόρες στη Θεσσαλία, την Ηπείρο και τη Μακεδονία, κυρίως στα δυτικά και κεντρικά μέρη της Μακεδονίας.

Μέχρι το βράδυ, ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος ακόμα και σε αυτές τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα είναι υψηλή για την εποχή, με τις μέγιστες να φτάνουν τους 38-39°C στα ηπειρωτικά και έως 34-36°C στο Αιγαίο, ενώ στις Κυκλάδες θα υπάρχει περισσότερη δροσιά με 30°C και στο Καστελόριζο με 32°C.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη. Στο Ιόνιο θα είναι σε μέτριες εντάσεις 3-5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο αναμένεται ενίσχυση του μελτεμιού έως 6 τοπικά και 7 μποφόρ.

Σχετικά με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Στην Αττική οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 38°C, με ελαφρώς χαμηλότερες τιμές στα ανατολικά (33°C) και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με θερμοκρασία που θα φτάνει τους 34°C και άνεμοι νότιοι 3-5 μποφόρ.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις