Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος για οικονομία και βελτίωση

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζει την αλλαγή των χρεώσεων για τις ζώνες χαμηλής χρέωσης από τις βραδινές στις μεσημβρινές, με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Αυτό αναμένεται να μειώσει το κόστος για τα νοικοκυριά.

Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα διαφοροποίησης των χρεώσεων τα Σαββατοκύριακα και αλλαγών ανάλογα με τις εποχές, με στόχο την αποτελεσματική χρήση της αυξημένης παραγωγής “φθηνού” και “πράσινου” ρεύματος κατά τις ημέρες με μεγάλη παραγωγή από ΑΠΕ. Αυτό θα προτρέψει τους καταναλωτές να καταναλώνουν ενέργεια κατά τις περιόδους αυτές.

Σχετικά με τα πορτοκαλί τιμολόγια, οι χαμηλότερες τιμές αναμένεται να προσφέρονται κατά τις μεσημεριανές ώρες, ενώ οι χρεώσεις θα είναι υψηλότερες κατά τις ώρες αιχμής, όπως τα απογεύματα, όταν η παραγωγή από φωτοβολταϊκά είναι χαμηλή και οι τιμές στην αγορά είναι υψηλές.

Τέλος, με τις αυξήσεις στα τιμολόγια να φτάνουν έως και 65% τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, πολλά νοικοκυριά εξετάζουν προσφορές από πάροχους με ανταγωνιστικές χρεώσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Καιρός: Θερμική κάμερα καταγράφει θερμοκρασίες 270 βαθμών Κελσίου στην Αθήνα 

Η θερμική κάμερα κατέγραψε επίσης τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η αλλαγή της προεδρικής φρουράς στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη.

Μετά την τραγωδία με το “Titan” ομάδα επιστημόνων ξανά κατεβαίνει στον βυθό του Βόρειου Ατλαντικού 

Mε τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, μια νέα αποστολή σχεδιάζεται για να παράγει την πιο λεπτομερή φωτογραφική απεικόνιση που έχει γίνει ποτέ για τον ναυάγιο.

Κατάκτηση Βολτσάνσκ: Οι Ρώσοι ελέγχουν την πόλη, οι ουκρανοί αποχωρούν

Η ρωσική Αεροπορία επιτέθηκε με βόμβες ολίσθησης FAB-3000 από Su-34.

20 νέες προσλήψεις στον Δήμο Γλυφάδας – Δείτε τις ειδικότητες

Οι προσλήψεις θα γίνουν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 2 μηνών.

Ενημερωτικό Δελτίο

Εκτόξευση πάλι στις τιμές ρεύματος – Παράγοντες που κρύβονται πίσω από αυτήν

Ο μέσος όρος των τιμών για τον Ιούλιο έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τον Ιούνιο.

Προβλέψεις για την τιμή του ελαιόλαδου την επόμενη περίοδο

H πρόβλεψη για τη νέα ελαιοκομική περίοδο είναι αμφίρροπη.

Ενημέρωση για τις αυτόματες φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι λαμβάνουν μαζικά email από την ΑΑΔΕ

Τουλάχιστον έξι στις δέκα προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις χρειάζονται τροποποίηση λόγω σοβαρών ελλείψεων και ανακρίβειας στα στοιχεία.

Τσάπαλος: Ο 5ος τραπεζικός πυλώνας ωφελεί πολίτες και επιχειρήσεις

Ήταν «στο χείλος της καταστροφής η Τράπεζα Αττικής επί ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφορικά με τις δηλώσεις Κασσελάκη.