Αρχική Πολιτική Αλεξοπούλου: Η αναβάθμιση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας αποτελεί εθνικό καθήκον

Αλεξοπούλου: Η αναβάθμιση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας αποτελεί εθνικό καθήκον

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή είχε χθες Πέμπτη η Βουλευτής Αχαΐας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τις ευκαιρίες ανάπτυξης του εργοστασίου των  Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο με προεξάρχουσα την ανάθεση παραγωγής του εθνικού τυφεκίου σε αυτό.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του εργοστασίου και η διατήρηση και επαύξηση των θέσεων εργασίας, με προσωπικό υψηλής τεχνογνωσίας και ειδίκευσης.

«Η αναβάθμιση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας αποτελεί εθνικό καθήκον» ανέφερε η Βουλευτής.

«Οι μεθοδικές και συντονισμένες στρατηγικές δράσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φέρνουν αποτελέσματα. Ισχυροποιούν την γεωπολιτική θέσης της χώρας και την εδραιώνουν ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας και του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ενώ παράλληλα σχεδιάζει τα επόμενά της βήματα για το μέλλον.

Σε αυτό το περιβάλλον, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα αναβαθμίζονται σε εθνικής σημασίας στρατηγικό συνεργάτη του Κράτους, αποτελώντας παράλληλα μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες και την χώρα.»