Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Αλεξοπούλου για μεσαία τάξη: Mειώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές και ρυθμίζουμε παλιές οφειλές

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας, αποδεικνύουμε για ακόμη μια φορά εμπράκτως το πραγματικό ενδιαφέρον μας για τη μεσαία τάξη.

Στεκόμαστε στο πλευρό εκείνων των ανθρώπων που με τη δουλειά τους κατάφεραν να κρατήσουν όρθια την ελληνική οικονομία σε μια δύσκολη δεκαετία για την Πατρίδα μας.

Έτσι λοιπόν, από 1/1/2021 προχωράμε σε μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα σε όσους αυτοαπασχολούμενους ή αγρότες συνάντησαν δυσκολίες στην εκκαθάριση των εισφορών τους για το 2019, να τις αποπληρώσουν σε πέντε δόσεις αντί των δύο που ισχύει έως τώρα.

Παράλληλα, μεριμνούμε και για οικονομική, εφάπαξ ενίσχυση σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους και άλλους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ την ίδια στιγμή διπλασιάζουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, εξασφαλίζοντας επίσης στέγαση και εργασία για τους άστεγους συμπολίτες μας.

Επιπροσθέτως, παρατείνουμε για τρεις ακόμη μήνες την προθεσμία υποβολής αίτησης χορήγησης για το επίδομα γέννας. Με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, θέτοντας τις βάσεις για την ορθή και αποτελεσματική αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας.

Επιστρέφουμε πίσω την αξιοπρέπεια και την οικονομική ασφάλεια που στέρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την ελληνική κοινωνία. Δεν στηρίζουμε μόνο με χρήματα, αλλά επιδοτούμε ένα καλύτερο μέλλον για επιχειρήσεις και εργαζομένους. Δεν τους κρατάμε ομήρους μέσω μιας ακόμη «επιδοματικής πολιτικής», αλλά τουναντίον για πρώτη φορά επιδοτούμε ένα όραμα.

Ένα όραμα με την Ελλάδα φιλική σε νέες επενδύσεις, και το ασφαλιστικό σύστημα συνοδοιπόρο της και όχι «τρύπιο κουμπαρά» γεμάτο φρούδες ελπίδες και νομοθετικά εκτρώματα, όπως ο νόμος Κατρούγκαλου.

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Μετανάστευσης

Η μετανάστευση έχει επισκιαστεί από άλλα θέματα τα τελευταία χρόνια, αλλά οι ελληνικές αρχές παραμένουν επαγρυπνημένες. Το 2024, οι ροές μεταναστών έχουν αυξηθεί, ιδίως...

Χρυσοχοΐδης: Σε μόλις ένα βράδυ έγιναν 61 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία

Το βράδυ της Δευτέρας (24/6), ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε σε σημαντικά στατιστικά σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα. Ανακοίνωσε...

Σφοδρή κριτική Καρτερού εναντίον Κασσελάκη από την Αυγή

Σε έντονη και αιχμηρή κριτική για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές, ο Θανάσης Καρτερός αναφέρει στο άρθρο του στην «Κυριακάτικη Αυγή» ότι...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης προετοιμάζει το δρόμο για την εξουσία – Οι στρατηγικές του ενόψει

Αναμένεται ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία πιθανόν θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, ο Στέφανος Κασσελάκης θα παράσχει περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά...