Αρχική Διεθνή Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ: Είμαι θύμα σεξουαλικής επίθεσης

Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ: Είμαι θύμα σεξουαλικής επίθεσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ, η φέρελπις βουλευτής των Δημοκρατικών αποκάλυψε τη Δευτέρα συγκινησιακά φορτισμένη ότι έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής επίθεσης με αφορμή τη στάση των Ρεπουμπλικανών για τα γεγονότα του Καπιτωλίου. Συγκρατώντας τα δάκρυά της απευθύνθηκε σε πάνω από 100.000 ακολούθους της στο Instagram Live λέγοντας ότι το αμερικανικό έθνος δεν πρέπει να αφήσει πίσω του την εξέγερση στο Καπιτώλιο, γιατί αυτή είναι η ίδια αντίληψη που υπάρχει για τις σεξουαλικές επιθέσεις.

“Ο λόγος που συγκινούμαι αυτή τη στιγμή είναι επειδή οι άνθρωποι που μας λένε να προχωρήσουμε, ότι δεν είναι μεγάλη υπόθεση (το Καπιτώλιο), ότι πρέπει να ξεχάσουμε τι συνέβη ή ακόμη μας λένε να ζητήσουμε συγγνώμη, αυτές είναι οι ίδιες τακτικές κακοποίησης’’, είπε.

“Επιβίωσα σεξουαλικής επίθεσης… Δεν το έχω πει σε πολλούς ανθρώπους σ’ αυτό” τόνισε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

“Να ξέρετε” συνέχισε ότι “η δημόσια εξομολόγηση είναι από μόνη της ένα τεράστιο βήμα. Η παραδοχή είναι τεράστιο βήμα για όσους έχουν υποστεί ένα τέτοιο τραύμα. Ειδικά σ’ ένα κόσμο ο οποίος προσπαθεί να σας πείσει ότι αυτό που βιώσατε, δεν το βιώσατε, πως λέτε ψέματα”.

“Εάν έχετε βιώσει σεξουαλική επίθεση, κακοποίηση, λεκτική κακοποίηση, αυτά τα τραύματα μπορούν να προστεθούν το ένα στο άλλο” υπογράμμισε.

“Θα ισχυριστούν ότι το λέω για να έχουν κάτι οι ανθρώποι να πουν για μένα. Για να κάνω θόρυβο. Ολα τα τράυματα μπορούν να τέμνονται και να αλληλεπιδρούν. Και υπάρχουν και αυτοί που ενώ σε άγγιξαν με αναίδεια στο χώρο εργασίας σου, σου λένε να προχωρήσει. Προσπαθούν να πουν ότι δεν μας συνέβη ποτέ” σημείωσε η 31χρονη.

https://www.instagram.com/tv/CKxlyx4g-Yb/?utm_source=ig_embed