Αρχική Υγεία ΑLERT! Είμαστε προ των πυλών για επιτάξεις γιατρών

ΑLERT! Είμαστε προ των πυλών για επιτάξεις γιατρών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Είμαστε προ των πυλών να γίνουν και επιτάξεις, αν χρειαστεί, και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση ιδιωτών ιατρών» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε ότι στη Βόρεια Ελλάδα η πίεση στις κλίνες Covid είναι πάρα πολύ μεγάλη, καθώς παραχωρούνται πλέον και κλίνες non Covid. Πάντως υπογράμμισε πως βρίσκονται αμέσως κλίνες σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ για ασθενείς που διασωληνώνονται.

Πάντως ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η Νότια Ελλάδα δεν πιέζεται καθώς, όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 2.000 κενές απλές κλίνες.

Ανέφερε δε ότι η πλειονότητα των εμβολιασμένων που βρίσκονται σε ΜΕΘ έχουν περάσει ή είναι κοντά στο να κλείσουν το εξάμηνο εμβολιασμού. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι οδηγίες για την τρίτη δόση και να αρχίσει να χορηγείται νωρίτερα από τους 6 μήνες. Η αρμόδια επιτροπή εμβολιασμών συνεδριάζει κάθε εβδομάδα σημείωσε.

Αναφερόμενος στα αντιϊκά φάρμακα, δήλωσε ότι έχει γίνει παραγγελία από τη χώρα μας για 2000 μονοκλωνικά αντισώματα και θα έχουν φτάσει προς τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και θα έχει δοθεί η σχετική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Επίσης ανακοίνωσε ότι η χώρα μας έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με την εταιρεία Merck για να κάνει την παραγγελία για το αντιικό χάπι κατά του κορωνοϊού, ενώ το ίδιο γίνεται και για το σκεύασμα της Pfizer. Ο κ. Πλεύρης έκανε γνωστό ότι τα φάρμακα αυτά, τα οποία θα  πληρώσει το κράτος, δεν θα είναι ευρείας χρήσεως.