Αρχική ΟΑΕΔ Αλαλούμ με τα επιδόματα του ΟΑΕΔ λόγω της απεργίας στην Εθνική τράπεζα

Αλαλούμ με τα επιδόματα του ΟΑΕΔ λόγω της απεργίας στην Εθνική τράπεζα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αλαλούμ έχει δημιουργηθεί με την επικείμενη απεργία στην Εθνική τράπεζα την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί η καταβολή από τον ΟΑΕΔ μιας σειράς επιδομάτων, καθώς και του δώρου Πάσχα.

Συγκεκριμένα ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει το δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και θα προπληρώσει τα επιδόµατα ανεργίας, τα επιδόµατα µακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήµατα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουµένων, τα οποία κανονικά θα καταβάλλονταν έως τις 23 Απριλίου.

Ενώ ακόμη διατυπώνονται επιφυλάξεις για το κατά πόσο η προαναγγελθείσα πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στην Εθνική θα ισχύσει ή όχι, υπάρχουν εισηγήσεις προς τον ΟΑΕΔ για αλλαγή της ημερομηνίας καταβολής των επιδομάτων. Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία των Υπαλλήλων του Οργανισμού εκτίμησε ότι η απεργία στην Εθνική Τράπεζα είναι πιθανό να προκαλέσει καθυστερήσεις πληρωμών σε οικονομικά αδύναμους πολίτες και γι’ αυτό πρότεινε την αλλαγή της ημερομηνίας μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την Πέμπτη 6 Απριλίου.