Το σουβλάκι φαίνεται πως θα γίνεται ολοένα και πιο ακριβό, καθώς έρχεται νέα αύξηση στην τιμή του. Οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων αποδίδουν την ανατιμολόγηση κυρίως στην άνοδο των τιμών των κρεάτων. Παρά την αυξητική τάση, το παραδοσιακό ελληνικό έδεσμα εξακολουθεί να αποτελεί αγαπημένη επιλογή για τους τουρίστες, με τους επαγγελματίες στο κέντρο της Αθήνας να καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να περιορίσουν τις αυξήσεις και να διατηρήσουν τις τιμές όσο το δυνατόν πιο προσιτές.
“Βαρύ” το κόστος του επιχειρηματία για το σουβλάκι
Οι περισσότεροι επιχειρηματίες, πάντως, επικαλούνται τις συνεχόμενες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες.
- Πρώτες ύλες (πίτα, κρέας, πατάτες, ντομάτα, αλοιφές)
- Κάρβουνα
- Λαδόκολλα φούρνου
- Αλουμινοσακούλα
- Σακούλα νάιλον μεταφοράς
- Χαρτοπετσέτες
- Προμήθειες (ντελίβερι, κάρτες)
- Λειτουργικά έξοδα (Ρεύμα, Ενοίκια, Μισθοί εργαζομένων, κόστος τραπεζοκαθισμάτων)
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις