Αρχική Ελλάδα Άκης Πετρετζίκης: Στο Λονδίνο ήταν η χειρότερη φάση της ζωής μου

Άκης Πετρετζίκης: Στο Λονδίνο ήταν η χειρότερη φάση της ζωής μου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Άκης Πετρετζίκης στην Ελεονώρα Μελέτη. Ένας από τους πιο δημοφιλείς σεφ της Ελλάδας μίλησε για τα πρώτα του βήματα, για την εργασιακή του εμπειρία στο Λονδίνο, για τη νίκη του στο MasterChef, για τις εκπομπές του, τα βιβλία του και άλλα πολλά.

1,5 χρόνο στο εστιατόριο στο Λονδίνο και ήταν η χειρότερη φάση της ζωής μου

Μιλώντας για το ξεκίνημα της καριέρας του, αναφέρθηκε στην εργασιακή εμπειρία του στο Λονδίνο την οποία χαρακτήρισε ως τη χειρότερη φάση της ζωής του. Μάλιστα αποκάλυψε πως, όταν έφυγε από την Ελλάδα προκειμένου να βρει δουλειά, αναγκάστηκε να πετάξει στο αεροδρόμιο σχεδόν όλα του τα ρούχα, καθώς δεν του περίσσευαν τα χρήματα για να πληρώσει το υπέρβαρο.

«Ήθελα να φύγω έξω γιατί πίστευα ότι θα τα καταφέρω. Ήξερα ελάχιστα αγγλικά, δεν είχα κανέναν άνθρωπο εκεί, δεν είχα ξαναφύγει εκτός Ελλάδος, ήταν η πρώτη φορά που θα ταξίδευα. Είχα μαζέψει με το ζόρι 1500 ευρώ για να φύγω. Είχα πάρει δύο βαλίτσες και στο αεροδρόμιο μου έβγαλαν ένα υπέρβαρο γύρω στα 600 ευρώ. Δεν είχα ταξιδέψει ξανά, ώστε να ξέρω ότι πληρώνεις παραπάνω. Πέταξα όλα μου τα ρούχα στα σκουπίδια γιατί δεν μπορούσα να πληρώσω το υπέρβαρο. Άμα πλήρωνα, δεν θα είχα λεφτά για να πάω στην Αγγλία. Οπότε, κράτησα τα απαραίτητα», είπε μεταξύ άλλων ο Άκης Πετρετζίκης.

Ο γνωστός σεφ, στη συνέχεια, εξομολογήθηκε πως κατάφερε να βρει την πρώτη του δουλειά σε εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin«Έμεινα 1,5 χρόνο στο εστιατόριο αυτό και ήταν η χειρότερη φάση της ζωής μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Άκης Πετρετζίκης.

Ο Άκης Πετρετζίκης μιλάει για την περίοδο που έφυγε πρώτη φορά στο Λονδίνο να βρει δουλειά

Το δάνειο, το βιβλίο και τα κιλά

Ο σεφ αποκάλυψε πως για να εκδόσει το πρώτο του βιβλίο πήρε δάνειο. Μάλιστα κάποιος δημοσιογράφος τον ρώτησε πώς παραμένει αδύνατος μέσα στην κουζίνα και όλοι ασχολήθηκαν με αυτό αντί για το βιβλίο του. «Δεν είναι ότι δεν αγαπώ τις συνεντεύξεις. Απλά από αυτές βγαίνω λίγο εκτεθειμένος. Δεν το έχω πολύ με τη διπλωματία ούτε ξέρω πώς να συμπεριφέρομαι σε ερωτήσεις περίεργες που ίσως μπορεί να θέλω να απαντήσω ειλικρινά».

Επιχειρήσεις και κορωνοϊός

Ο Άκης Πετρετζίκης μίλησε και από τη θέση του επιχειρηματία καθώς διαχειρίζεται όλα όσα τον αφορούν. Μάλιστα όπως είπε έχει ήδη έτοιμο σενάριο επιβίωσης για την εταιρεία του λόγω του κορωνοϊού. «Κάνω μόνος μου τις εκπομπές μου γιατί δεν θέλω να έχω πολλές τοποθετήσεις προϊόντων. Στη δική μου εκπομπή βάζω μόνο όσους πελάτες θέλω εγώ. Γι΄αυτό ανέλαβα όλες τις παραγωγές εγώ» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Το να τα τρέχω όλα μόνος μου μού στοιχίζει οικονομικά και ψυχολογικά. Ανέκαθεν δεν είχα ποτέ ρεπό. Δεν έχω πάρει ρεπό ποτέ στη ζωή μου».

Ο Άκης, το MasterChef και το «Πρωινό»

Ο Άκης Πετρετζίκης έγινε γνωστός από το MasterChef στο οποίο όμως έκανε αίτηση για λογαριασμό του ένας φίλος του. Εκείνη την περίοδο ήταν στην Αγγλία και άφησε για μία μέρα τη δουλειά του για να περάσει την οντισιόν.

«Πες μου έναν άνθρωπο που μπήκε να διαγωνιστεί κάπου και δεν θέλει να βγει πρώτος. Έπρεπε να συνεχίσω για να βγω πρώτος. Η συνέχεια ήταν τραγική. Είχα πετύχει τόσα πράγματα στη ζωή μου και έπρεπε από τα ψηλά να βρεθώ στα χαμηλά. Ήμουν μετανιωμένος μετά το MasterChef. Eίχα αποφασίσει να φύγω όταν μου είπαν από το “Πρωινό” να πάω γκεστ επειδή είχε ένα πρόβλημα ο Καλλίδης. Και με κράτησαν. Ουσιαστικά έπρεπε να τα βάλεις πάλι με το εγώ σου, να κάνεις κάτι εντυπωσιακό. Έπρεπε στην τηλεόραση να μαγειρέψω και φασολάδα και φακή που δεν τα είχα ξανακάνει ποτέ στη ζωή μου. Χωρίς το ρόαμερ δεν μπορούσα να δουλέψω. Αποφάσισα να ιδρύσω την εταιρεία μου από μια λάθος συνταγή στο Πρωινό. Επένδυσα στη διαδικτυακή κουζίνα και μου βγήκε σε καλό. Ό,τι περίσσευμα είχα το έριχνα στο Youtube» είπε μεταξύ άλλων.