Αρχική Δήμοι Αισθητήρες στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης εγκαθιστά ο Δήμος Ρεθύμνης

Αισθητήρες στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης εγκαθιστά ο Δήμος Ρεθύμνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκινούν σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου, από το Δήμο Ρεθύμνης, οι εργασίες εγκατάστασης 600 αισθητήρων στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, παρέμβαση που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διαχείρισης στάθμευσης”, το οποίο εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Civitas Destinations.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωσή του, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αστικής κινητικότητας, που θα διευκολύνει τους οδηγούς οχημάτων παρέχοντας τους πρόσβαση, μέσω εφαρμογής και σε πραγματικό χρόνο, σε πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή αριθμό διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης.

Η διαδικασία εγκατάστασης των αισθητήρων από εξειδικευμένους τεχνικούς, θα εξελιχθεί σταδιακά προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η επιβάρυνση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης.

Οι εργασίες,  θα διαρκέσουν 10 ημέρες, και θα εκτελούνται καθημερινά σε διαφορετικές οδούς.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η εμπρόθεσμη και άρτια εκτέλεση του έργου και, κυρίως, η ασφάλεια των πολιτών και η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση τους, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων & κυκλοφοριακών θεμάτων  Άγγελος Μαλάς και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας  Θωμά Κρεβετζάκης σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ρεθύμνου  Αδάμ Παραδεισανό και τον Διοικητή της Τροχαίας  Γεώργιο Μπαλάση, καθόρισαν το συντονισμό των υπηρεσιών τους (Αστυνομία, Τροχαία, Τεχνική Υπηρεσία Δήμου) και συμφώνησαν τις παραμέτρους της συμβολής τους στην έκβαση του έργου.

Παράλληλα ο Δήμος τονίζει ότι για τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου, οι συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης πρέπει να είναι ελεύθερες.

Μάλιστα για  την έγκαιρη ενημέρωση των περιοίκων της κάθε οδού καθώς και των οδηγών, θα τοποθετείται ειδική σήμανση στους δρόμους της ελεγχόμενης στάθμευσης, πριν από την έναρξη των εργασιών, στην οποία θα αναγράφεται η ακριβής ημερομηνία έναρξής τους.

Διευκρινίζεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στις προαναφερθείσες οδούς, θα διεξάγεται κανονικά.

Μόνον σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η διέλευση οχημάτων προκαλεί καθυστέρηση ή οποιαδήποτε παρακώλυση στην εκτέλεση των εργασιών, θα αναστέλλεται προσωρινά η κυκλοφορία.