Αρχική Ελλάδα Αγριος τσακωμός Παγώνη – Γιαννάκου στον αέρα για τις καταγγελίες περί ΜΕΘ...

Αγριος τσακωμός Παγώνη – Γιαννάκου στον αέρα για τις καταγγελίες περί ΜΕΘ VIP: “Αρκετά σας άκουσα”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έντονος καβγάς ξέσπασε on air το πρωί της Πέμπτης ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο και την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Όλα ξεκίνησα με αφορμή την καταγγελία του πρώτου, ότι οι επώνυμοι βρίσκουν πιο εύκολα ΜΕΘ, όταν πολλοί παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και αρκετοί πεθαίνουν.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1, εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία μομφή για τους γιατρούς.

Η Ματίνα Παγώνη από την πλευρά της απάντησε, ότι “για τους γιατρούς και νοσηλευτές δεν υπάρχουν επώνυμοι ασθενείς. Όλοι οι άρρωστοι που είναι στο νοσοκομείο είναι το ίδιο”.

Η ίδια πρόσθεσε, ότι “η διακίνηση των ασθενών στις κλίνες και τις ΜΕΘ γίνεται ως εξής: υπάρχει η λίστα την οποία έχει το ΕΚΕΠΥ, το ΕΚΑΒ σχετικά με τους ασθενείς που έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και οι γιατροί που είναι στις ΜΕΘ παίρνουν τις λίστες και σε άμεση επικοινωνία μαζί μας, συνεννοούμαστε για τη μετακίνηση του ασθενούς”.

Η κ. Παγώνη τόνισε ακόμη ότι “δεν έχουμε καταγγελία ότι υπάρχουν κενές κλίνες και ότι δεν έχουν μεταφερθεί ασθενείς“, διευκρινίζοντας ότι η μεταφορά ενός διασωληνωμένου ασθενή είναι μία δύσκολη διαδικασία που “δεν γίνεται σε 10 λεπτά και μία ώρα”.

Ο κ. Γιαννάκος επανέλαβε ότι στις λίστες των διασωληνωμένων δεν υπάρχουν επώνυμοι και ότι δεν περιμένουν πολύ στο να βρεθεί ΜΕΘ, όπως οι “κοινοί θνητοί”. Ο ίδιος αναφέρθηκε ξανά δε και στον Μητροπολίτη στο Αγρίνιο.

Με τη σειρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απάντησε ότι “δεν υπάρχει κανένας συνάδελφος που να έχει κενό κρεβάτι και να μην μεταφέρει άρρωστο”, ενώ ζήτησε: “Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας. Ας σταματήσει αυτή η ιστορία και να καταγγέλλονται πράγματα όταν άνθρωποι έχουν δώσει δύο χρόνια μάχες”.

Επιπροσθέτως, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι δεν έχει καταλάβει την διαδικασία, με την ίδια να εξανίσταται όταν ο κ. Γιαννάκος επιχείρησε να επαναφέρει το επιχείρημα περί κριτηρίων στην επιλογή των ασθενών που διασωληνώνονται.

Δεν θα με διακόψετε, αρκετά σας άκουσα“, είπε σε έντονο ύφος η Ματίνα Παγώνη.

Ενώ τέλος, όταν ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρθηκε στους ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ η Ματίνα Παγώνη είπε σε αυστηρό τόνο ότι “δεν έχουμε εγκαταλείψει διασωληνωμένους, τους παρακολουθούμε και στα τμήματα. Κανείς συνάδελφος δεν έχει αφήσει ασθενή αν υπάρχει κενό κρεβάτι και δεν τον έχει μεταφέρει, δεν υπάρχει περίπτωση”.