Αρχική Διεθνή Αγνοείται ο ανιψιός του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά από συνάντηση με πράκτορες...

Αγνοείται ο ανιψιός του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά από συνάντηση με πράκτορες της CIA

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αγνοείται εδώ και τρία χρόνια ο ανιψιός του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά από μια συνάντησή του με τη CIA.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ η CIA φαίνεται ότι έθεσε υπό την προστασία της τον 25χρονο Κιμ Χαν Σολ λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του πατέρα του, Κιμ Γιόνγκ Ναμ με νευροτοξικό παράγοντα τον Φεβρουάριο του 2017 στο αεροδρόμιο της Μαλαισίας.

Συγκεκριμένα, ο ανιψιός του Κιμ ζήτησε τη βοήθεια της “Free Joseon”, μιας ομάδας «μαχητών της ελευθερίας», που αποβλέπουν στην αποτίναξη της τυραννίας στη Βόρεια Κορέα. Μόλις έγινε γνωστό ότι o πατέρας του, που ήταν πληροφοριοδότης της CIA δολοφονήθηκε από δύο γυναίκες στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, όπως είπε η ομάδα αυτή στο αμερικανικό περιοδικό New Yorker, σημειώνοντας ότι ο Χαν Σολ θεωρείτο από πολλούς νόμιμος διάδοχος του παππού του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, και με την εξουδετέρωσή του θα εδραιωνόταν στην εξουσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Άντριαν Χονγκ, επικεφαλής της Free Joseon, πρόσθεσε ακόμη ότι «ουδέποτε συνάντησε στη ζωή ένα παιδί με τόσο πολλά λεφτά», αφού ο πατέρας του Χαν Σολ και ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε συγκεντρώσει στη διάρκεια της ζωής του μια μεγάλη περιουσία.

Η CIA αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ του New Yorker

Με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να στέλνει επτά Βορειοκορεάτες πράκτορες για να σκοτώσουν τον ανιψιό του ο Χαν Σολ διέφυγε μαζί με τη μητέρα του και την έφηβη αδελφή του από το Μακάου, όταν διεπίστωσε ότι εξαφανίστηκε ο αστυνομικός που τους φρουρούσε μετά το φόνο του πατέρα του. Η οικογένεια πέρασε μια ολόκληρη μέρα στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου της Ταϊπέι στην Ταϊβάν μαζί μ’ ένα στέλεχος της Free Joseon, που διαπραγματευόταν με τρεις χώρες για να τους δεχθούν. Όταν κανόνισαν να πετάξουν για την Ολλανδία, δεν τους επέτρεψαν να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος και λίγες ώρες αργότερα τους πλησίασαν δύο άτομα, που δήλωσαν πράκτορες της CIA, αναφέρει το ρεπορτάζ του New Yorker.

Οι πράκτορες επέμειναν να τους συνοδεύσουν όταν επιβιβάστηκαν τελικά σε πτήση προς το Άμστερνταμ, αλλά ουδέποτε έφθασαν στον προορισμό τους, λέει η Free Joseon.

Πηγές ανέφεραν στο αμερικανικό περιοδικό ότι οι πράκτορες μετέφεραν κάπου αλλού τον ανιψιό του Κιμ και την οικογένειά του – άγνωστο αν πρόκειται για την Ολλανδία ή κάποια άλλη χώρα-. «Υποθέτω ότι η Free Joseon έχασε τον Χαν Σολ από τη CIA, δήλωσε η Σου Μι Τέρι, πρώην στέλεχος της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας και νυν συνεργάτιδα του Κέντρου Στρατηγικών Διεθνών Μελετών. Η ίδια η CIA, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ του New Yorker.