Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Αγίου Πνεύματος 2024: Τι ισχύει για καταστήματα και σούπερ μαρκετ 

Τα καταστήματα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας θα είναι υποχρεωτικά κλειστά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2024. Τι θα ισχύσει όμως για τα σούπερ μάρκετ; Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μπορούν να αργούν την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, αν αυτό έχει καθοριστεί ως αργία από συλλογική σύμβαση εργασίας, κανονισμό εργασίας ή επιχειρησιακή συνήθεια.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) ανακοίνωσε αυτήν την απόφαση και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν την τήρηση της νομιμότητας κατά τη διάρκεια της αργίας. Στην ανακοίνωσή του, ο ΕΣΘ υπενθυμίζει ότι η υποχρεωτική αργία των εμπορικών καταστημάτων την ημέρα του Αγίου Πνεύματος καθορίζεται από την απόφαση Οικ. 380081(1068)/27-05-2022 του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2780/τ.Β/03-06-2022.

Στην Αθήνα, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2024.

Τα εμπορικά καταστήματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα παραμείνουν υποχρεωτικά κλειστά τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος. Αυτό προκύπτει από την απόφαση Οικ. 380081(1068)/27-05-2022 του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2780/τ.Β/03-06-2022.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά από τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την αργία του Αγίου Πνεύματος.

Κλειστά καταστήματα σε Πάτρα και Θράκη

Ο εμπορικός σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα είναι κλειστά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2024. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

“Τα εμπορικά καταστήματα στη Πάτρα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος. Η απόφαση αυτή λαμβάνεται κάθε χρόνο και καλύπτει τις επιπλέον ώρες του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων. Παρακαλούμε να γίνει σεβαστή από όλους τους εμπλεκόμενους.”

Επιπλέον, τα καταστήματα θα είναι κλειστά και σε Θράκη, συγκεκριμένα σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, όπως επίσης και στην Ανατολική Μακεδονία. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα αποφάσεις από τους εμπορικούς συλλόγους σε Δράμα και Καβάλα.

Καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες θα είναι κλειστές, τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ στην Αθήνα θα λειτουργούν κανονικά.

Τα καταστήματα θα είναι κλειστά μόνο σε περιοχές όπου οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι έχουν ορίσει την ημέρα ως επίσημη αργία για το λιανεμπόριο, όπως η Θράκη, η Μακεδονία και η Πάτρα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, καταστήματα και σούπερ μάρκετ μπορεί να λειτουργήσουν με ειδικό ωράριο λόγω της ημέρας. Φαρμακεία και βενζινάδικα θα παραμείνουν ανοιχτά.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Σαββατοκύριακο σε αναμμένα κάρβουνα – Καυτές μέρες με 41 βαθμούς και ισχυρούς ανέμους

Με την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 41 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και τους ανέμους μέχρι επτά μποφόρ θα κυλήσει σήμερα ο καιρός Παρασκευή.

Επικός ταξιδιώτης αργοπορημένος και χωρίς ταυτότητα για Πάρο

Στο λιμάνι του Πειραιά μια παρέα νέων που περίμενε τον φίλο τους, ο οποίος αργούσε και δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

ΕΛ.ΑΣ: Αποκάλυψη οργανωμένου κύκλωματος για παραγωγή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

Eξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών μέσω του «Ελ. Βενιζέλος».

Ενημέρωση για τις αυτόματες φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι λαμβάνουν μαζικά email από την ΑΑΔΕ

Τουλάχιστον έξι στις δέκα προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις χρειάζονται τροποποίηση λόγω σοβαρών ελλείψεων και ανακρίβειας στα στοιχεία.

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημέρωση για τις αυτόματες φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι λαμβάνουν μαζικά email από την ΑΑΔΕ

Τουλάχιστον έξι στις δέκα προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις χρειάζονται τροποποίηση λόγω σοβαρών ελλείψεων και ανακρίβειας στα στοιχεία.

Τσάπαλος: Ο 5ος τραπεζικός πυλώνας ωφελεί πολίτες και επιχειρήσεις

Ήταν «στο χείλος της καταστροφής η Τράπεζα Αττικής επί ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφορικά με τις δηλώσεις Κασσελάκη.

Η Κόρινθος ηλεκτροδοτεί τα Δωδεκάνησα μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου

Θα δημιουργηθεί ένας απ’ ευθείας ισχυρός δρόμος τροφοδότησης των Δωδεκανήσων από το ΕΣΜΗΕ.