Αρχική Εργασιακά Παράδειγμα για όλους! Ο «Σκλαβενίτης» προχωρά σε αύξηση μισθών των χαμηλόμισθων

Παράδειγμα για όλους! Ο «Σκλαβενίτης» προχωρά σε αύξηση μισθών των χαμηλόμισθων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Χαράς ευαγγέλια» για τους πρώην εργαζόμενους της Μαρινόπουλος, καθώς δύο μήνες μετά την προσχώρησή τους στον όμιλο Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, συμφερόντων της Σκλαβενίτης, είδαν αυξήσεις στους μισθούς τους.

Συγκεκριμένα από τις αρχές Μαΐου αναπροσαρμόστηκαν προς τα πάνω οι μικτοί μισθοί και τα ημερομίσθια των χαμηλόμισθων πρώην εργαζομένων της Μαρινόπουλος, προκειμένου να καλυφθούν οι μισθολογικές διαφορές μεταξύ των υπαλλήλων των δύο αλυσίδων σουπερμάρκετ.

Πιο συγκεκριμένα:

– ο μηνιαίος μικτός μισθός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, που ήταν κάτω των 860 ευρώ αυξάνεται (με χορήγηση εταιρικής παροχής) και πλέον ανέρχεται στο ποσό των 860 ευρώ. Δηλαδή όσοι λάμβαναν τον Απρίλιο μισθό 586 ευρώ, τον Μάιο ο μισθός τους αυξήθηκε στα 860 ευρώ

– ο μηνιαίος μισθός για εργαζόμενους μερικής απασχόλησης που τον Απρίλιο εισέπρατταν 293 ευρώ, τον Μάιο με βάσει τη νέα μισθολογική κλίμακα έλαβαν 430 ευρώ. Σημειώνεται πως περίπου το 60% των εργαζομένων της Μαρινόπουλος δούλευαν ως υπάλληλοι part time

– το ημερομίσθιο των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης αυξάνεται ώστε να φτάσει τα 33 ευρώ, ενώ το ωρομίσθιο αυξάνεται στα 5,16 ευρώ, από 3,52 ευρώ που ήταν τον Απρίλιο.

Η απόφαση αυτή της Σκλαβενίτης σκόρπισε χαμόγελα χαράς στους εργαζόμενους της Μαρινόπουλος, η πλειοψηφία των οποίων υπολογίζεται ότι αμειβόταν με μισθούς κάτω των 860 ευρώ.