Αρχική Οικονομία Αφορολόγητo αλλά και ακατάσχετo τo χρηματικό έπαθλο της φορολοταρίας

Αφορολόγητo αλλά και ακατάσχετo τo χρηματικό έπαθλο της φορολοταρίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αφορολόγητα αλλά και ακατάσχετα θα είναι τα χρηματικά έπαθλα που θα δίνει στους τυχερούς της φορολοταρίας το υπουργείο Οικονομικών.

Επιπλέον ούτε θα συμψηφίζονται με φορολογικές υποχρεώσεις των φορολογούμενων. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να κάνει ακόμη πιο δελεαστική την φορολοταρία για τους φορολογούμενους και να δώσει επιπλέον κίνητρα για την πραγματοποίηση συναλλαγών με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Υπενθυμίζεται ότι λαχνούς για τη φορολοταρία θα κερδίζουν όλοι οι φορολογούμενοι που χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα για τις συναλλαγές τους (μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων κα). Κάθε μήνα θα κληρώνονται χίλια έπαθλα των 1.000 ευρώ το καθένα σε ισάριθμους τυχερούς φορολογούμενους. Το ποσό θα πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων.

Το υπουργείο Οικονομικών να πραγματοποιήσει την πρώτη λοταρία μέσα στο μήνα, με βάση τις αποδείξεις δαπανών των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα που πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Η μεγάλη κλήρωση θα γίνει τα Χριστούγεννα, όταν και θα κληρωθεί το ποσό των 1.000 ευρώ σε 8.000 τυχερούς. Και αυτό προκειμένου να διατεθεί όλο το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προβλεφθεί από το υπουργείο Οικονομικών για τη Λοταρία το 2017. Η κλήρωση των Χριστουγέννων θα αφορά τις αποδείξεις συναλλαγών των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα που έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή του έτους.