Αρχική Διεθνή Αφαιρείται η Xiaomi από τη μαύρη λίστα της κυβέρνησης Μπάιντεν

Αφαιρείται η Xiaomi από τη μαύρη λίστα της κυβέρνησης Μπάιντεν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στην κόντρα της Ουάσιγκτον με την κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό της Xiaomi, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν και συγκεκριμένα το υπουργείο άμυνας σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο ανακοίνωσε ότι πρόκειται να βγει η συγκεκριμένη εταιρία από τη μαύρη λίστα.

Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική καθώς ανοίγει ο δρόμος για μελλοντικές αμερικανικές επενδύσεις στην εταιρεία κατασκευής έξυπνων τηλεφώνων με έδρα το Πεκίνο κάτι που είχε σταματήσει λόγω της αδυσώπητης κόντρας που είχε ο Τραμπ με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Το χρονικό της κόντρας

Το αμερικανικό υπουργείο Αμύνης, υπό την κυβέρνηση Τραμπ, είχε κατηγορήσει  την εταιρεία ότι έχει σχέσεις με τον κινεζικό στρατό και την έθεσε σε μια λίστα που περιορίζει τις αμερικανικές επενδύσεις σε αυτή.

Η Xiaomi είχε απαντήσει γρήγορα καταθέτοντας αγωγή σε βάρος της αμερικανικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας «παράνομη και μη συνταγματική» την ένταξή της στη λίστα αυτή και αρνούμενη κάθε σχέση με τον κινεζικό στρατό.

Τον Μάρτιο, υπό την νέα κυβέρνηση Μπάιντεν, ομοσπονδιακός δικαστής παρεμπόδισε προσωρινά την εφαρμογή της λίστας.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν να επιλύσουν τη δικαστική τους διαμάχη χωρίς περαιτέρω διεκδικήσεις. Η Xiaomi δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για σχολιασμό.

Η μετοχή της Xiaomi σημείωσε άνοδο άνω του 6% στο Χονγκ Κονγκ μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης.