Ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε στην κάμερα όταν πιλότος ενός μικρού αεροπλάνου έξυσε στην κυριολεξία τις σκεπές σπιτιών πριν καταλήξη να κάνει αναγκαστική προσγείωση σε αεροδιάδρομο με την κοιλιά.

Ειδικότερα, ένας πιλότος και η σύντροφός του, που επέβαινε στο ελαφρύ αεροπλάνο, τύπου Cessna, έζησαν τη… λαχτάρα της ζωής τους όταν το μικρό αεροσκάφος παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα και άρχισε να χάνει ισχύ κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το αεροπλάνο άρχισε να χάνει ισχύ και ύψος ο πιλότος άρχισε να κάνει έκκληση στο πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Μπάνκσταουν στο δυτικό Σίδνεϊ:

«Βοήθεια, βοήθεια… Μηχανικό πρόβλημα», λέει ο πιλότος και κάποιος ακούγεται να του απαντά: «Όλοι οι διάδρομοι είναι διαθέσιμοι. Ελήφθη το σήμα, έρχεται βοήθεια».

Οχήματα της πυροσβεστικής και τρία ασθενοφόρα έσπευσαν στο αεροδρόμιο λίγο μετά τις 14:00 (τοπική ώρα) της Κυριακής στο αεροδρόμιο, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Δραματικό βίντεο δείχνει το αεροπλάνο να περνά ξυστά από τις στέγες σπιτιών και να αποφεύγει την τελευταία στιγμή τις κορυφές δέντρων προτού αγγίξει με την κοιλιά τον διάδρομο προσγείωσης.

Αεροπλάνο «ξύνει» τις σκεπές και προσγειώνεται με την κοιλιά - Δείτε το  βίντεο

Για μερικά δευτερόλεπτα το αεροπλάνο σέρνεται, διακρίνεται να γέρνει στο δεξί φτερό του, προτού τελικά σταματήσει στο γκαζόν. Καθώς σπεύδουν διάφορα άτομα στο σημείο, ο πιλότος ανοίγει την πόρτα και βγαίνει και ακολουθεί μετά από λίγο η επιβάτης.

Περιπολικά της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας βρέθηκαν στο σημείο, αλλά την έρευνα για τα αίτια της βλάβης στο αεροπλάνο ανέλαβε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις