Αρχική Υπουργεία Άδωνις σε τράπεζες: Δώστε ρευστότητα στις επιχειρήσεις γιατί δεν θα τα πάμε...

Άδωνις σε τράπεζες: Δώστε ρευστότητα στις επιχειρήσεις γιατί δεν θα τα πάμε καλά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σαφές μήνυμα προς τις διοικήσεις των τραπεζών πως αν δεν δώσουν τα χρήματα που πρέπει θα υποστούν συνέπειες, έστειλε από τη Βουλή ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποιώντας με αφαίρεση πόρων και συνέπειες στα κέρδη τους.

Το ζήτημα έφερε σήμερα στη Βουλή ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς ο οποίος άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για κωλυσιεργία και αρρυθμίες στην επιστρεπτέα προκαταβολή. Η αναφορά του κ. Παππά κατά των τραπεζών και η μομφή ότι όχι μόνο δεν δίνουν ρευστότητα στην αγορά αλλά κυρίως εξυπηρετούν το πελατειακό τους πακέτο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Γεωργιάδη.

“Αν σε αυτό εγγυοδοτικό εργαλείο μετρήσουμε σε λίγες μέρες ότι οι τράπεζες δεν δίνουν τα χρήματα όπως πρέπει στις επιχειρήσεις οι σχέσεις μας μαζί τους θα είναι πολύ άσχημες. Το ξεκαθαρίζω. Στις 30 μέρες θα μετρήσουμε πόσα χρήματα έχει δώσει η κάθε τράπεζα και αυτή που θα μείνει πίσω θα της αφαιρεθούν χρήματα και θα πάνε σε αυτές που έχουν τρέξει γρήγορα. Επομένως,  θα κριθούν και τα κέρδη τους θα εξαρτηθούν από την ταχύτητα. Σε αυτό θα είμαστε αμείλικτοι” είπε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι είναι επιτυχία της Ελλάδας πως γίνεται η πρώτη χώρα που βάζει σε λειτουργία εγγυοδοτικό ταμείο.

Με δηκτικό ύφος ο κ. Γεωργιάδης απάντησε στον κ. Παππά στην κριτική του για τις διοικήσεις των τραπεζών: “Σέβομαι την κριτική σας. Τη σέβομαι γιατί εσείς τους διορίσατε όλους. Πράξη γενναιοφροσύνης η παραδοχή ότι  κάνατε κακές επιλογές” πρόσθεσε.