Αρχική Πολιτική Άδωνις: “Ισόβιες φυλακές για όσους δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω” (Βιντεο)

Άδωνις: “Ισόβιες φυλακές για όσους δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω” (Βιντεο)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα κέντρα κράτησης αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open TV ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων χαρακτήρισε τα κέντρα κράτησης που δημιουργούνται στα νησιά του Αιγαίου ως «προσωρινές και ισόβιες φυλακές για όποιον δεν θέλει να γυρίσει πίσω»

Μιλώντας στο Open, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα «δεν έχει παγώσει». «Τα κλειστά κέντρα ξεκίνησαν να φτιάχνονται και θα γίνουν. Τώρα οι νησιώτες το καταλαβαίνουν ακόμη καλύτερα, χωρίς κλειστά κέντρα, δηλαδή χωρίς τις εικόνες του εγκλεισμού και της αποτροπής το ρεύμα προς τα νησιά δεν θα σταματήσει» σημείωσε.

«Για να σταματήσουν οι βάρκες να φτάνουν στα νησιά, πρέπει αυτοί που μπαίνουν στις βάρκες να σταματήσουν να θέλουν να πληρώνουν τους λαθρέμπορους για να τους περνάνε απέναντι. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξέρουν από τους προηγούμενους ότι εδώ πέρασαν άσχημα, ότι εδώ τους κλείσαμε μέσα και ότι εδώ δεν μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν» τόνισε.

«Μόνο αυτές οι εικόνες της πλήρους αποτροπής, της αυστηρής φύλαξης των κλειστών κέντρων, του εγκλεισμού όσων δεν είναι πρόσφυγες στα κλειστά κέντρα θα στείλει το μήνυμα απέναντι ”μην πηγαίνετε στην Ελλάδα”. Τα κλειστά κέντρα είναι πρωτίστως προς το συμφέρον των νησιών. Εάν δεν κάναμε κλειστά κέντρα οι νησιώτες θα έπρεπε να μας το ζητάνε» ανέφερε.

Όταν η δημοσιογράφος του Open TV, επεσήμανε πως με τα λεγόμενα του Υπουργό τα κλειστά κέντρα μοιάζουν με προσωρινές φυλακές, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «θα είναι προσωρινές φυλακές και ισόβιες φυλακές για όποιον δεν θέλει να επιστρέψει πίσω».

Στη συνέχεια ο υπουργός Επενδύσεων ανέφερε πως «τα κλειστά κέντρα δεν είναι φυλακές» διότι όποιος επιθυμεί να φύγει και να επιστρέψει στη χώρα του θα φεύγει.

«Όποιος θέλει θα είναι κλεισμένος μέσα αλλά όταν σηκώσει το χέρι του και πει ”θέλω να γυρίσω στην πατρίδα μου” θα του δίνουμε το εισιτήριο. Είναι κλειστά κέντρα για να προστατεύσουμε την Ελλάδα από την εισβολή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε το βίντεο: