Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα «Το μέλλον της ψηφιακής υγείας, σήμερα» που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων,  με συνδιοργανωτή τη CISCO ανέφερε ότι :

«Είναι πολύ περήφανος που και η CISCO αναγνώρισε δημόσια ότι η Ελλάδα στην ψηφιακή υγεία είναι πια μία από τις πιο προηγουμένως χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωση» και δήλωσε πως με την ολοκλήρωση των  προγραμμάτων που υλοποιούνται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ” η Ελλάδα σε ένα χρόνο από σήμερα θα είναι πραγματικά μια από τις πιο εξελιγμένες χώρες στην ψηφιακή υγεία σε όλη την Ευρώπη

Όσον αφορά τον το θέμα του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας  ανέφερε ότι το έργο προχωρά  σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ και ότι σε ένα χρόνο από σήμερα θα είναι πλήρως παραδοτέο.

Άδωνις Γεωργιάδης: Εκδόθηκε άδεια για δημιουργία ουρανοξύστη 199 μέτρων στο  Ελληνικό! - Znews

«Αυτό σημαίνει ότι μέσα από το κινητό μας τηλέφωνο και την σχετική ψηφιακή εφαρμογή myHealth θα έχουμε πρόσβαση εμείς σε όποιον γιατρό θέλουμε, σε ό,τι εξετάσεις έχουμε κάνει σε όλη μας τη ζωή και ότι ασθένεια έχουμε περάσει σε όλη μας τη ζωή.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς να έχουν άμεση εικόνα της κλινικής μας κατάστασης, πχ σε μία περίπτωση έκτακτης εισαγωγής σε ένα νοσοκομείο θα μπορούν οι γιατροί να ξέρουν από τι πάσχεις, να γλιτώνουν χρόνο, να γλιτώνεις φάρμακα που θα πάρεις να γλιτώνεις  κρίσιμα λεπτά για την υγεία σου» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης .

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου περί ανασχηματισμού είπε:

«Ποτέ στην πολιτική μου ζωή μέχρι σήμερα δεν έχω δουλέψει σκεπτόμενος ανασχηματισμούς. Οι ανασχηματισμοί είναι δουλειά του πρωθυπουργού. Η δουλειά των υπουργών είναι να λύνουν τα προβλήματα που τους έχουν ανατεθεί. Επίσης οι υπουργοί δεν διαλέγουν υπουργεία, αυτό είναι δουλειά του πρωθυπουργού».

 Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις