Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

 Άδωνις Γεωργιάδης: Από τη βόρεια Ευρώπη και τη βόρεια Αμερική έρχονται στην Ελλάδα για να δουλέψουν

 

 Άδωνις Γεωργιάδης: Από τη βόρεια Ευρώπη και τη βόρεια Αμερική έρχονται στην Ελλάδα για να δουλέψουν

Στο «Global Labor Market Conference», το οποίο διεξάγεται 13 & 14 Δεκεμβρίου, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, συμμετέχει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε πάνελ με θέμα «Has the Labor Contract Run its Course?», ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρθηκε εκτενώς στο μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης και τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται στη χώρα μας, παρά την δεκαετή κρίση και την πανδημία.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης η εξέλιξη της τεχνολογίας και η επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη δημιουργούν μια νέα εποχή στην αγορά εργασίας «που μας δίνει την ευκαιρία ως χώρα να προσελκύσουμε όσους περισσότερους γίνεται ψηφιακούς νομάδες, δηλαδή ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν εξ αποστάσεως και μακριά από την πατρίδα τους. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση, φτιάχνουμε τις υποδομές μας παρέχοντας πολύ γρήγορο και δυνατό Internet σε όλη την χώρα και δίνουμε ειδικά φορολογικά κίνητρα» υπογράμμισε ο Υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «ήδη έρχονται στην Ελλάδα για να δουλέψουν από τη βόρεια Ευρώπη ή τη βόρεια Αμερική».

Ο Υπουργός Εργασίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόγραμμα «Reskilling» και «Upskilling» που σχεδιάζεται και υλοποιείται στη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόγραμμα επανεξειδίκευσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού μας στην πρόσφατης ιστορίας μας. Έχουμε την ευλογία να είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μας έχει δώσει τεράστια χρηματοδότηση, συγκριτικά με την κλίμακα της οικονομίας μας, μέσω του προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ για την επανεκπαίδευση του εργατικού δυναμικού μας, τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον «κοινωνικό διάλογο» που έχει ανοίξει με όλους τους φορείς της χώρας απ’ όταν ανέλαβε Υπουργός Εργασίας, προκειμένου να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες της αγοράς καθώς όπως είπε, συνεχώς αλλάζουν. «Έχω ξεκινήσει έναν δημόσιο κοινωνικό διάλογο μεταξύ όλων των κοινωνικών εταίρων, και ως κοινωνικούς εταίρους εννοώ τους εργαζόμενους, τη βιομηχανία, τον τουριστικό τομέα, το συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι είναι γύρω από το τραπέζι. Πρώτα από όλα παρακολουθήσαμε την αγορά εργασίας μας και βρήκαμε ποιες είναι οι ειδικότητες τις οποίες πραγματικά χρειαζόμαστε ώστε να αποφύγουμε απλά να εισάγουμε εργατικό δυναμικό από το εξωτερικό. Και σχεδιάσαμε, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, ένα πρόγραμμα επανεξειδίκευσης, κάτι το οποίο ήδη δουλεύει αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ώστε να παράξουμε αυτού του είδους το εργατικό δυναμικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφέρθηκε στις συνεργασίες του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα με παγκόσμιες εταιρίες όπως η Amazon, η Google, η Microsoft, η ΙΒΜ κ.α. για την επανεξειδίκευση και την αναβάθμιση δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού μας. «Είναι ένα υψηλού επιπέδου ψηφιακό πρόγραμμα και πιστεύουμε ότι θα καλύψει την έλλειψή μας σε εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό για τα επόμενα 2-3 χρόνια», κατέληξε.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

 

Διαβάστε ακόμη:

Νέα τραγωδία στη Νίκαια – Πεθερός σκότωσε τον γαμπρό του και αυτοκτόνησε

Νέα οικογενειακή τραγωδία στη χώρα μας αυτή τη φορά...

Αυτές είναι οι μειώσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 1η Μαρτίου, η εφαρμογή των τεσσάρων...

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για την επίθεση με βιτριόλι – Πρότεινε την ενοχή της 39χρονης

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για την επίθεση με βιτριόλι -...

Ενημερωτικό Δελτίο

Κ. Μητσοτάκης: Μειωμένες τιμές σε 1.500 προϊόντα από τον Μάρτιο

Κ. Μητσοτάκης: Μειωμένες τιμές σε 1.500 προϊόντα από τον Μάρτιο Ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του αναφέρθηκε στις τρεις κεντρικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, οι οποίες, όπως...

Δημοσκόπηση MRB: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ- Σε απόσταση αναπνοής ΚΚΕ και «Ελληνική Λύση»

Δημοσκόπηση MRB: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ- Σε απόσταση αναπνοής ΚΚΕ και «Ελληνική Λύση» Σταθερό προβάδισμα 17,9 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ που έρχεται δεύτερο,...

Ακρίβεια, ελληνοποιήσεις και high tech στρατός στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ακρίβεια, ελληνοποιήσεις και high tech στρατός στο Υπουργικό Συμβούλιο. Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συνεδριάσει αύριο στις 11:00 το πρωί στο Μέγαρο...

Μητσοτάκης για Τέμπη: Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν – Σκύβουμε το κεφάλι στη μνήμη των 57αθώων

Μητσοτάκης για Τέμπη: Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν - Σκύβουμε το κεφάλι στη μνήμη των 57αθώων "Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο, σκύβοντας το κεφάλι στη μνήμη των...