Αρχική Πολιτική Αδ. Γεωργιάδης: Με click away και click inside η αγορά όλο τον...

Αδ. Γεωργιάδης: Με click away και click inside η αγορά όλο τον Απρίλιο- Κλείσιμο του λιανεμπορίου εάν υπάρξει επιδείνωση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η αγορά θα συνεχίσει να λειτουργεί με click away και click inside καθόλη τη διάρκεια του Απριλίου σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός σημείωσε πως αίτημα του υπουργείου παραμένει το οριζόντιο άνοιγμα της αγοράς, ωστόσο η επιτροπή Επιδημιολόγων δίνει το ρυθμό για το ποιες αγορές θα λειτουργήσουν και πότε.

Αναφερόμενος στο φρένο λειτουργίας των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη σημείωσε πως “έχω στεναχωρηθεί με αυτήν την εξέλιξη, ωστόσο τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν επέτρεπαν άλλη κίνηση”.

“Αν υπάρξει έξαρση της πανδημίας προφανώς θα υπάρξουν νέα μέτρα και κλείσιμο του λιανεμπορίου” σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, ωστόσο συμπλήρωσε πως οι εκτιμήσεις δείχνουν αποκλιμάκωση των κρουσμάτων.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι “είναι εθνική επιτυχία το γεγονός ότι ξεπεράσαμε τους 6.000 ημερήσιους εμβολιασμούς “.

Εν κατακλείδι, σε  ό,τι αφορά την εστίαση τόνισε ότι μέχρι τις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση των επιχειρήσεων ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εστιατόριο και καφετέριες να ανοίξουν πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν.