Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Αδ. Γεωργιάδης: Η πανδημία τελείωσε εάν φτάσουμε στο 80% των εμβολιασμένων – Καταστροφικό τυχόν τέταρτο κύμα

Για την πορεία της πανδημίας αλλά και της εμβολιαστικής διαδικασίας, επ’ αφορμής και της νέας – τέταρτης κατά σειρά- σύστασης από τους επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού αναφορικά με τη χορήγηση του σκευάσματος της AstraZeneca, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, τόνισε πως οι αποφάσεις σχετικά με τα εμβόλια δεν είναι πολιτικές αλλά τις λαμβάνουν οι επιστήμονες.

Όπως είπε, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού αποτελείται από επιστήμονες, η θητεία των οποίων ανανεώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Τον Μάρτιο πήραν μία απόφαση Χ, πλέον πήραν μία απόφαση Ψ, δίχως να πουν πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι επικίνδυνο», σημείωσε.

Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε το ενδεχόμενο επανόδου της πανδημίας με τέταρτο κύμα από το Φθινόπωρο. «Τέταρτο κύμα που θα οδηγούσε σε καραντίνα και κλείσιμο επιχειρήσεων θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία μας», είπε και συμπλήρωσε ότι είναι στο χέρι μας, να σταματήσει η πανδημία. «Πρέπει να φτάσουμε στο 80% είπε».

«Ο έως τώρα εμβολιασμού του πληθυσμού στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο», είπε συμπληρώνοντας πως η αγωνία αφορά στο να συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός για να χτίσουμε το τείχος της ανοσίας. «Εάν φτάσουμε στο 80% εμβολιασμένων, η πανδημία τελείωσε», είπε.

Μιλώντας δε για τα λεγόμενα «προνόμια» των εμβολιασμένων ο κ. Γεωργιάδης είπε πως δεν του αρέσει η λέξη «προνόμια» τονίζοντας πως ο εμβολιασμένος μπορεί να προσέχει λιγότερο. Συνεχίζοντας δε για το ενδεχόμενο απόλυσης εργαζομένων μη εμβολιασμένων, είπε πως δεν πρόκειται να νομοθετήσει η κυβέρνηση σχετικά και όλα τα ζητήματα θα ρυθμίζονται από την κείμενη νομοθεσία. Σημείωσε δε πως ένας επιχειρηματίας μπορεί να επικαλεστεί ως εξαιρετικά σημαντικό λόγο για απόλυση τον μη εμβολιασμό υπαλλήλου, κάτι που συνέβη ήδη στις ΗΠΑ, είπε.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε πως σε άλλες χώρες έχουν γίνει συναυλίες με μη εμβολιασμένους, συμπληρώνοντας πως, αντίστοιχα ερωτήματα κατ’ εντολή του πρωθυπουργού έχουν τεθεί στην Επιτροπή Βιοηθικής και τις όποιες αποφάσεις η κυβέρνηση θα τις υιοθετήσει.

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

ΝΔ Sneakers: Ποιος είναι ο 20χρονος Γιάννης Λουλούδης που τα κατασκεύασε

Τα νέα sneakers που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok έχουν το σήμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο δημιουργός τους είναι ο Γιάννης...

Κεχαγιά: Όλες οι προτάσεις στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένες

«Όλες οι προτάσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το οποίο επικαιροποιείται συνεχώς είναι κοστολογημένες και ήδη έχουν δοθεί απαντήσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος...

Ξεκινάει σήμερα το debate των πέντε υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν

Το «Eurovision Debate» των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, ξεκινά σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου στις 4 ώρα Ελλάδας στην αίθουσα της Ολομέλειας του...

Μαρινάκης: Οι άνεργοι στην Ελλάδα για πρώτη φορά κάτω από τις 900.000

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το 2011, οι άνεργοι στην χώρα μας είναι κάτω από τις 900.000 ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκινώντας...