Αρχική Πολιτική Αδ. Γεωργιάδης: Δημοσιοποίηση επιχειρήσεων franchise που αισχροκερδούν

Αδ. Γεωργιάδης: Δημοσιοποίηση επιχειρήσεων franchise που αισχροκερδούν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Θα δημοσιοποιείται μόνο το όνομα της συγκεκριμένης εταιρίας franchise, η οποία θα παραβαίνει το ανώτατο όριο κέρδους του 3% που έχει επιβληθεί για τις μικρομεσαίας επιχειρήσεις, από το υπουργείο Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

Τη διευκρίνιση αυτή έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας του που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για το «γιότινγκ», και αφορά τη θέσπιση ανώτατου ορίου κέρδους 3% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Θα δώσω αυτή την κατεύθυνση, ώστε στα δελτία τύπου που θα εκδίδει το υπουργείο με την δημοσιοποίηση των στοιχείων των εταιριών που παρανομούν θα κατονομάζεται το συγκεκριμένο κατάστημα franchise που παραβαίνει το πλαφόν κέρδους του 3%, ώστε να μην υφίστανται βλάβη τα υπόλοιπα καταστήματα franchise που εφαρμόζουν το νόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Στις διευκρινήσεις αυτές προχώρησε ο κ. Γεωργιάδης, μετά από σχετική ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού.